Androidille on hillittömästi appseja

Android_Robot_200Nyt kun olen siirtynyt Android -maailman pariin iPhone maailmasta niin on aika hieman katsastaa Androidin ”appstorea” eli Googlen Play-kauppaa. Play-kaupasta löytyy hillitön määrä Androis appseja eli sovelluksia, aivan kuten iOS maailmassakin.

Itselle oli suhteellisen tärkeää, että saain tietyt sovellukset omaan luuriini kuten Twitter, Facebook, sähköposti, Whatsapp ja jokunen muu ”must have” sovellus. Tietty osa appseista löytyy vain iOSille, mutta Androidille oli sitten vastaava joka tekee aivan saman asian.

Whatsapp on ehkä tärkein sovellus mitä tulee käytettyä, sillä saa viestit menemään verkon kautta ja ne kaverit joille viestittelen eniten käyttää tuota. Twitteriä ja Facebookkia varten käytän ihan natiiveja appseja ja niillä olen pärjännyt ihan hyvin.

Tietty pelipuolella on myös hurja valikoima pelejä. Osa peleistä joita pelailin iPhonella, löytyy myös Androidille. Tietysti Angry Birdsit löytyy sieltä ja paljon muitakin hyviä pelejä. Itse pelailen myös silloin tällöin uhkapelejä ja löytyypä sieltä vaihtoehtoja sillekkin. Hedelmäpelit ovat yksi heikkous ja ne joskus antaa jokusen kympin rahaa ja joskus taas sitten ei.

Verkossa on hillitön määrä sivuja aiheesta netticasino, jotenka niitä kannattaa hieman selailla jos päätyy tuohon uhkapelaamiseen. Pääsääntönä on se, ettei kannata pelata enempää kuin on valmis häviämään.

Vaikka mediassa on puhetta Android sovellusten turvallisuudesta ja viruksista sinne. Kuten muuallakin Internetissä, kannattaa olla tarkkana siitä mitä asentelee sillä epäilyttävät ohjelmat tuovat ongelmia aivan kuten kotikoneessasikin.

Mainitsen tähän loppuun vielä jokuisen kokeilemisen arvoisen pelin ja sovelluksen:

– 10000000 on erittäin addiktoiva ”puzzle”-peli. Siinä möyrit luolissa ja samalla tapat möhköjä. Pelailin tämän läpi suhteellisen nopiaan sillä koukutuin totaalisesti tähän peliin.
– BaconReader on taas Redditin lukua varten, itse olen käyttänyt tätä niin täppäreissä ja puhelimiessa – suosittelen.
– Nike+ Running sovellus on taas loistava oman liikkumisen seurantaan ja saatpa samalla kerättyä NikeFuelia
– Tasker on ehdoton suosikkini ja tätä kaipailin myös iPhonelle. Saat nimittäin automatisoitua tehtäviä kuten puhelimen äänettömälle kokouksen ajaksi ja puhelimen äänettömälle yön ajaksi.

Voitte muuten heitellä omia vinkkejä tuonne kommenttien puolelle.

Artikkeli sisältää sponsoroituja linkkejä.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

4 kommenttia

 1. Tuossa on muuten keskellä kirjoitusta yksi tekstikappale kahteen kertaan. :-) Mutta joka tapauksessa mobiililaitteiden virustartunnat tulevat olemaan tulevaisuudessa yhä suurempi ongelma, enkä usko että siitä riesasta päästään ikinä eroon.

  1. Ah, kopy-paste virhe sattui ja tapahtui. Draftasin nimittäin tekstieditorissa tämän ensin :D

   Sanoisinko, että sama pätee nykyään kännyköiden kanssa kuin tietokoneidenkin. Pitää katsoa mitä puuhailee ja mitä latailee.Kännykkä on nykyään jo tietokone ja tehoja löytyy jo aika kovasti sekä viruksia tulee koko ajan lisää.

  1. Itsellä on kasa NFC tarroja tuossa pöydällä ja makkarissa on jo tarra joka neppasee kännykän hiljaseksi kun siihen pistää ja uusiksi kun laittaa niin pistää äänet takas.

   Mahdollisuuksiahan noilla on tehdä vaikka mitä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *