Kesärenkaat Tallinnasta: Tarjouspyynnöt

Tämä on osa 1/3 sarjassa Kesärenkaat Tallinnasta

Oman Mazdan kesärenkaat eivät kestä tämän kesän ajoja ja Tallinnan reissu on tulossa. Kesärenkaat Tallinnasta kuulosti siis idealta, jota kehtasi tutkia enemmänkin. Ajattelin dokumentoida tämän tänne blogin puolelle talteen ja tiedoksi kaikille muillekkin.

Kyselin tutuilta onko heillä tietoa/suosituksia passeleista liikkeistä sekä tietysti tein itse tutkimista. Päädyin näihin kolmeen yritykseen:

 • Kummiproff.ee
 • Kumm.ee
 • Rehvid.ee

Tärkeää oli löytää verkkosivut ja tätä kautta heidän sähköpostiosoitteet ja lähteä sitä kautta kyselemään tarjouspyyntöä.

Hakusessa oli Goodyear EfficientGrip Performance renkaat kokoa 205/55/16 ja siihen tietty asennus päälle. Täällä Kuopiossa renkaat töineen kustantaisivat 450 euroa.

Lähestyin yrityksiä suomeksi sekä englanniksi samassa viestissä, tuo viron kieli ei nimittäin taivu itseltäni. Vastaukset tulivat suomeksi paitsi yhdellä tuli englanniksi vastaus. Alla oleva viesti lähti edellä mainituille liikkeille tuossa yhdeksän aikaan maanantaina.

Tere!

Same message repeats in english below.

Olen tulossa Tallinnaan 28.5 ja lähden 1.6 pois. Eli käytössä on 29.5, 30.5 ja 31.5 päivät.
Olisin kiinnostunut hankkimaan uudet kesärenkaat autooni. Kyselisinkin teiltä tarjousta seuraaville renkaille ja niiden asennukselle autooni.
Goodyear EfficientGrip Performance 205/55/16 – vanteet ovat alumiinivanteet.

Olen kysellyt myös tarjousta muista paikallisista yrityksistä.

And same in english. I’m comint to Tallinn 28.5 and leaving 1.6. So I these days are available for tire job: 29.5., 30.5. and 31.5.
I would like to renew my summer tires and I would like to have offer about tires below and installation.
Goodyear EfficientGrip Performance 205/55/16 – aluminium rims.

I have queried other tire shops also.

Aitäh! Kiitos! Thanks!

Tervitades
Marko Kaartinen

Saadut tarjoukset

Olen saanut jo kaikilta vastauksen sähköpostiini ja ensimmäinen vastaus tuli jo maanantaina illalla 12 minuuttia oman viestini jälkeen. Muut vastaukset tulivat tiistaina 9-11 välillä. Sähköpostilla saa siis arkena kiinni suhteellisen hyvin!

Kummiproff.ee

Renkaat: Goodyear EfficientGrip Performance 205/55/16
Asennus: Sisältyy hintaan
Hinta: 368 euroa

Kumm.ee

Renkaat: Goodyear EffiG Perfomance 205/55R16 91/H
Asennus: 25 euroa
Hinta: 77 euroa / kpl + asennus eli 333 euroa

Rehvid.ee

Renkaat: 205/55R16 91V GoodYear EfficientGrip Perfomance
Asennus: Sisältyy hintaan
Hinta: 320 euroa

Hinta eroa suomen hintaan on siis 130 euroa eli lomareissun ohessa kannattaa käväistä renkaat hankkimassa tai ainakin nyt vaikuttaa siltä. Sain varattua asennukselle ajan Rehvid.ee:ltä ja homma on siis hoidossa. Ajattelin vahvistaa tämän vielä lähempänä ajankohtaa heiltä.

Lopullinen tuomia siitä kannattiko ottaa halvin ja lähteä yleensä renkaiden hankintaan Tallinnaan tulee tietysti itse reissun jälkeen.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

9 kommenttia

 1. Kävin myös hakemassa ko. renkaat Volvoon samasta paikasta. Kaikki meni hienosti. Tosin renkailla on nyt ajettu noin 15tkm ja pintaa jäljella 4mm. Ovat kuluneet rajusti ja sadekelilla liukkaat. Laitoin kyllä Goodyearille reklamaation, mutta ei vastausta ainakaan vielä.

 2. Pakko kommentoida ja päivittää tietoa : Tämän plogin pohjalta kävin hakemassa 18.10.2016 kesärenkaat 205 / 55 16 Wolkkariin kun oltiin Tallinnassa syyslomalla ..Soitin aamulla ja 10 min navigaattorimatkan jälkeen oltiin paikalla ,jossa kaikki huippumerkit oli saatavilla heti varastosta !
  Valittiin ”paras ” eli Continental contigrip 5. hintaan 288 e alle laitettuna .Erittäin asiallinen palvelu ja asiallisia kommentteja eri renkaista…asennus sujui odottaessa ja maksaa sai joko käteisellä tai sitten lasku mukaan Suomessa maksettavaksi !!!! Uskomatonta luottoa ilman kysymyksiä….Ja renkaat olivat tuoreet 08/2016 valmistettu .Korostivat kyllä että olisi hyvä aina varata aika etukäteen niin ei tule odottamisia . Kotiin Kuopioon ajellessa totesin että tasapainossa ovat ja erittäin hyvät . Ja hintaa pidän edullisena …siis suosittelen lämpimästi ja kiitos Markolle vinkistä.

  1. Moro Veikko!
   Hienoa kuulla että renkaanvaihto onnistui mainiosti! Mekin yllätyttiin, kun tarjottiin korttia ja antoikin laskun käteen. Tuoreet ne oli renkaat meilläkin silloin, vilasin itse myös valmistusajan renkaista. En ole vielä käynyt toistamiseen tuolla, mutta hyvä kuulla että homma pelaa vieläkin!

   Aika tosiaan kannattaa varata ja rehvid.ee firmassa tuli tosiaan vastaukset suomeksi joten suomeksi voi lähestyä heitä sähköpostitse taikka soittamalla. Sesonkiaikaan voi tosiaan olla suht kiirusta niin ei mene lomailuaikaa turhaan odotteluun.

   Hintahan oli edullinen itselläkin kun vertasi suoraan samoja renkaita töineen kuopion hintoihin. Työn osa on jo edullisempi kuin suomessa ja varmaan renkaatkin saa halvemmalla kuin suomessa.

 3. Itse tilasin renkaat Saksasta, Goodyearin ef.grip performancet koossa 195/55/15 ja jouduin pulittamaan 276 € plus alle laitto jossa tuli muistaakseni 30€ ylimääräistä vanteillevaihdosta. Renkaat olisi saanut vieläkin halvemmalla pienellä vaivalla. Melkein samoihin säästöihin pääsee siis tilaamalla.

 4. Kiitos Heikki kommentista!

  Itsellä oli tuolloin Tallinnen reissu jo varattu ja juolahti mieleen, että renkaat voisi samalla reissulla uusia.
  Rehvidillä näkyy myös muuten olevan suomeen tarjouksia myöskin: http://rehvid.ee/renkaat_suomeen.html

  Tilaaminen voi olla myös yksi vaihtoehto mitä koitan tuossa ensi syksyllä kun renkaita alan uusimaan.

  Pystytkö kertomaan mistä tilasit?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *