Kuinka ihmiset Googlaavat?

Viikonloppuna näytettiin kuu aiheisia elokuvia, joista itse katsoin Apollo 13 ja Apollo 11. Molemmat hyviä leffoja ja itse pidin ja tykkäsin.

Mutta nyt en ajatellut kirjoittaa siitä, että ihminen kävi kuussa ekan kerran 40 vuotta sitten, enkä siitä miten hyviä/huonoja kuu aiheisia leffoja tuli viikon aikana. Vaan siitä miten tämä vaikutti Googlaamiseen ja minun sivustoon.

Huomasin Woopran kautta pari päivää sitten, että hakusanoilla ”kuussa käynti” on ihmisiä alkanut tulla sivuilleni ja laskin 1+1 ja päädyin tulokseen, että ihmiset googlaavat kuussa käyntiä edellä mainitun syyn vuoksi. Ja kappas kummaa noilla hakusanoilla sivustoni pomppii toisena tämän artikkelin takia.

Heitetääs hieman lukuja kehiin: (tarkastelujakso on yksi viikko)

  • 13,4 % kävijöistä, jotka on tullut Googlen kautta on käyttänyt hakulauseketta kuussa käynti
  • 4,87 % kävijöistä käytti taas hakulauseketta mw2 tai twitter ja facebook

Tämmöistä tällä kertaa ja jotain muuta joskus toiste.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

4 kommenttia

  1. Olen antanut itselleni kertoa että kuussa käytiin jo 40v sitten (1969)? Onko tämä vain jotain burleskia hapatusta ja suurvaltojen propagandaa, vai onko blogaajan matikoinnissa tullut lapsus? :)

    1. Sanoisinko, että blogaaja ei ollut vielä hereillä ja väsynyt mieli olisi halunnut, että se olisi tapahtunut tuolloin. Mutta virhe korjattu ja heitetään nyt nippelitietona vielä, että kuukävely kesti 2 tuntia 31 minuuttia ja 40 sekuntia, mikäli wikipediaan on taas uskominen. :)

      Ja kiitokset Kmikolle epäkohdan huomaamisesta!

  2. En tiedä liittyykö tuo aiheeseen mutta itse olen huomannut, että ihmiset eivät etsi parasta vaan hyvää. Esimerkiksi blogissani on jatkuvasti hakuja hyvä tietokone, hyvät kuulokkeet jne. Sen sijaan parhaita tietokokeita tai kuulokkeita jne. ei kukaan hae.

    1. Paras on vaikea määritelmä sinänsä, koska se menee loppuusa niin paljo siihen miten itse esim. kuulokkeissa tämän asian näkee.

      Jospa ihmisille riittää, että se on hyvä, eikä paras? Ja muutenkin voi olla että ihmiset olettaa, että paras maksaa hunajaa joten tyydytään hyvään? En tiedä en osaa sanoa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *