LinkedIn ja rekrytointi

Muistattekohan PeLE projektin, jossa olin mukana opiskeluaikanani? Itsellä se on vielä takaraivossa ja tämä artikkeli oikeastaan kuuluu tuohon projektiin sillä meidän näkökulma taisi olla PLE työnhaun välineenä tai jotain vastaavaa. Tämän kirjoituksen tarkoituksena onkin olla pieni jatko tuohon PeLE projektiin.

Otankin tapetille LinkedIn palvelun sillä se on sosiaalinen media ammatilliselle puolelle. Olen ollut LinkedInissä enemmän/vähemmän aktiivisena jo useamman vuoden – olin siellä myös PeLE projektin aikana.

Sain tuossa eräs päivä mielenkiintoisen puhelun eräästä rekrytointifirmasta. Soittaja puhui englantia ja hän oli headhunter eli toisin sanoen hän halusi rekrytoida minut heidän edustamaansa yritykseen. Itsellänihän on oma yritys joten työpaikan vaihtaminen ei ole ajankohtaista.

Headhunter etsi php-kehittäjää asiakkaalleen ja oli minut löytänyt verkosta ja katselinpa sitten LinkedInin profiilia ja siellä oli jälki rekryfirman käynnistä. Sain hieman tietoa heidän asiakkaastaan ja siitä mitä työ voisi olla sekä tuntui siltä, että tuo puhelu oli jo pienimuotoinen haastattelu.

LinkedInin kautta voi saada kontakteja ja sen kautta voi saada töitäkin. En lähtisi siis aliarvioimaan kyseistä palvelua millään muotoa. LinkedInin maksullinen puoli on itselle vielä mysteeri sillä en ole millään muotoa tutkinut sitä sillä ilmaisella on pärjännyt täysin hyvin.

Loppuun vielä lyhyesti pieni neuvo. Olkaa aktiivisa verkossa ja tehkää omia projekteja ja pistäkää niitä näytille vaikka ne ei aivan priimaa olisikaan.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *