Nettipokeri – jokaisen ulottuvilla

Tämän päivän välineet ja tekniikka mahdollistavat nettipokerin peluun lähes kaikille. Vaatimuksena on tietenkin se, että sinulla on siihen tarvittavat laitteet ja internetyhteys ja ennen kaikkea ainakin 18 vuoden ikä. Jos et ole vielä kokeillut nettipokeria, niin pieni varoituksen sana. Pokeri harrastuksesta voi kehittyä sinulle rahanarvoinen juttu ja tämä on lajissaan äärimmäisen koukuttavaa.

Aloitetaan alkuaskelista. Nettipokeriahan voit pelata 24/7, eli ei tarvitse pahemmin kelloa katsella milloin pokerihuone on auki. Ainakin suurimmilla ja kauniimmilla pokerihuoneilla. Näillä sivustoilla pelaajia on useita satoja, tuhansia ja jopa kymmeniä tuhansia. Et siis ole todellakaan yksin. Suosituin peli on Texas Hold’em, peli jonka säännöt on helppo oppia, mutta hallittavuudessaan niin ihanan haastava.

Nettipokeria voit pelata ilmaiseksi joko leikkirahalla tai freeroll-pelien avulla. Jossain vaiheessa kumminkin siirryt nettipokerin ytimeen, eli pelaamaan sitä joko turnauspelinä tai käteispelinä. Turnauksessahan haetaan yhtä voittajaa ja käteispeleissä peli jatkuu koko ajan. Kannattaa kuitenkin tutustua hyvin eri pelimuotoihin ja liittyä pöytiin joissa taitotasosi ei ole liian matala. Jos yrität kurottaa liian korkealta, tulet putoamaan kanveesiin erittäin todennäköisesti.

Pelikokemus on erittäin tärkeää. Peliin pääset parhaiten mukana tietenkin pelaamalla, toki samaan hengenvetoon on todettava, että erilaisten pokerikirjojen ja henkisten harjotteiden tekemisestäkään ei ainakaan haittaa ole. Oman pelitaktiikan hiominen ja vastustajien tarkkailu kuuluu sekin peliin olennaisesti. Netissä on tarjolla myös varsin mainioita pokerioppaita, joissa neuvotaan ja annetaan vinkkejä aloittelijoille ja pidempäänkin pelanneille pokerivelhoille.

Usein kuitenkin pelaaja oppii pokeripelin säännöt parhaiten pelatessaan ja samalla onkin hyvä tutustua tarjolla olevaan peliohjelmistoon ja tutustua nimenomaan sen toimintoihin ja toimintatapoihin. Tutussa ympäristössä opiskelu ja opettelukin on paljon hyödyllisempää. Monet pokerihuoneet tarjoavat pelaajilleen pokerikouluja ja tuon koulun suorittaneet pelaajat ovat varsin valmiita aloittamaan oma, koko elämän kestävä pokerikoulu.

Jos ja kun olet valmis aloittamaan pokerinpeluun, kannattaa ehdottomasti hyödyntää pokerihuoneiden erilaiset bonukset. Jotkut pokerihuoneet tarjoavat ns. No-deposit bonuksia, joiden nimikin viittaa jo siihen että saat jopa ilmaista pelirahaa pelkästään liittymällä tietyn pokerihuoneen jäseneksi. Nämä ovat hieman harvinaisempia. Yleisiä ovat kuitenkin talletusbonukset, joita pelaaja saa rekisteröityessään pokerihuoneelle ja tallettaessaan ensi kerran pelitililleen rahaa. Näissä bonustarjouksissa on yleensä todella hyviä tarjouksia saatavilla, joten kannattaakin katsastaa ne huolella. Myös uudelleentalletuksissa on luvassa ylimääräistä pelirahaa, joten kannattaa olla tarkkana bonusten kanssa. Voit saada rahaa myös suosittelemalla pokerihuoneta kaverillesi!

Kun olet päässyt peleissä hyvään vauhtiin, kannattaa miettiä rakea ja rakeback-sopimuksia. Rakehan on se, mitä jokainen pelaaja maksaa pelatessaan nettipokerihuoneella. Rakeback on luonnollisesti se, mitä pelaaja voi saada takaisin pokerihuoneelta. Jokaisesta pelaamastasi potista jää siis pieni osa talolle, eli tässä tapauksessa casinolle. Summa on pieni, yleensä n. 3-5%, mutta jakoja kun tulee enemmän niin 3-5 prosenttiakin on paljon.

Raken avulla pokerihuoneet pystyvät järjestämään ilmaisturnauksia ja erilaisia tallennusbonuksia ja osan keräämistään varoista pokerihuoneet jakavat pois rakeback-sopimusten avulla. Mikäli pelaat paljon, edullinen rakeback-sopimus voi tuoda sinulle isojakin summia takaisin kuukausittain.

Pienistä asioista syntyy suuria kokonaisuuksia, niin pokerissakin. Kun pidät mielessä että hiljaa hyvä tulee ja kärsivällisyys on yksi pokerinpelaajan suurimpia valtteja, olet jo askeleen lähempänä voitollista pokeria. Muista harjoitella ja ammentaa lisäoppia eri lähteistä!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *