10 käyttämääni WordPress lisäosaa

Käytän ahkeraan WordPressiä niin omissa projekteissani, kuin asiakkaideni projekteissa. Listaan tähän kirjoitukseen 10 käyttämääni WordPress lisäosaa ja voinkin suositella näitä teille! Lisäosat ovat satunnaisessa järjestyksessä ja paljon hyviä lisäosia jäi mainitsematta!

1. Akismet

Kommenttispämmi on todella ärsyttävää ja sitä tuppasikin tulemaan kauheasti ennen kuin otin Akismetin aktiiviseen käyttöön. Tämä estää spämmin todella hyvin ja suosittelenkin tämän asentamista kaikille.

Linkki

2. Jetpack

Tämä lisäosa tuo itseasennettuun blogiin samoja ominaisuuksia mitä löytyy WordPress.comin puolelta. Parhaimpia ominaisuuksia on mm. kommentointi, jakaminen, sosiaalisen median painikkeet ja ”loputon scrollaus”.

Linkki

3. Quick Cache

Välimuistin käyttö on todella helppoa tämän lisäosan kautta ja olenkin ottanut tämän käyttöön useassa omassa blogissani. Tämä nopeuttaa sivujen latautumista ja vähentää palvelimen rasitusta. Quick Cache on muuttanut nimensä Comet cacheksi.

Linkki

4. WordPress SEO by Yoast

Hakukoneissa on hyvä näkyä sillä se tuo sivuille lisää liikennettä. Tämä lisäosa onkin yksinkertainen tapa parantaa aritkkeleiden hakukonenäkyvyyttä.

Linkki

5. Contact Form 7

Käytän tätä lisäosaa lähes jokaisessa sivustossa. Lomakkeet on helppo luoda ja sähköpostit lähtee helposti eteenpäin.

Linkki

6. WP Mail SMTP

Joskus tulee tilanne, kun sähköposti ei menekään perille palvelimen SMTP:n avulla. Tällä lisäosalla saat asetettua omat SMTP palvelimet ja näin postit kulkee kuten haluat. Itse suosittelen Mandrillin SMTP palvelimia ja ne on toimineet vallan mainiosti omassa käytössäni.

Linkki

7. Broken Link Checker

Vanhojen artikkelien linkit voi mennä rikki jos joku sivusto lopettaa tai käy jotain muuta. Tämä lisäosa tarkistaa linkkien toimivuuden puolestasi!

Linkki

8. WordPress Backup to Dropbox

Varmuuskopiointi olisi hyvä muistaa. Tämä lisäosa tekee sen sinun puolestasi ja vielä omaan Dropboxiisi.

Linkki

9. Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)

Samankaltaisten kirjoitusten näyttäminen voi pitää kävijän sivuillasi kauemmin. Olen käyttänyt tätä lisäriä useaan otteeseen ja todennut sen hyväksi, kun olen palannut sen käyttäjäksi yhä uudestaan.

Linkki

10. Aesop Story Engine

Tämä on itselleni uusin tuttavuus ja tämän lisäosa tekee minun sivuista tämän näköisen (teeman avustuksella tietty). Tämä mahdollistaa hieman erilaisten postauksien tekemisen ja tuokin komponentteja editoriin hurjasti lisää. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Linkki

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

  1. Hei, olipas mainioita lisäosia! Kaikki ihan tuntemattomia, paitsi Contact Form 7. Taitaa tulla nämä lisäosat käyttöön. :p

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *