Crowdfunding

Sanooko termi kenellekkään yhtään mitään? Ei ainakaan itselleni sanonut paljoa, ennen kuin O-P blogissaan kirjoitti asiasta. SoMe yllätti taas, onko mahdollista kerätä sosiaalisen median avulla rahaa käyttäjiltä johonkin projektiin? Ilmeisesti kyllä!

Päätin alkaa tutkimaan asiaa ja ennen kaikkea testaamaan. Tosin ensin voisi selittää mitä crowdfunding tarkoittaa. Crowdfundingilla tarkoitetaan sitä, että kerätään käyttäjiltä mikrolahjoituksia ja tätä kautta saadaan rahoitettua palvelua/asiaa/blogia/mitä ikinä tahansa.

O-P mainitsi artikkelissaan Flattr nimisen palvelun ja se vaikutti mielenkiintoiselta, joten päädyin siihen. Palveluitahan on olemassa muitakin, ainakin pikaisen tutkinnan jälkeen. Mainittakoon vielä, että kerään rahaa Pottu palvelimelleni, sen ideanahan on tarjota ilmaiseksi shelli palveluita tutuilleni – eli jokainen sentti menisi tuon palvelimen ylläpitämiseen.

Flattrin ehdoissa on, että laittaaksesi oman projektin tuonne pitää sinun vähintään 2 euroa kuussa lahjoittaa muille projekteille. Eli jos laitat kuussa 2 euroa ja valitset vaikka 10 projektia Flattr napin kautta niin jokainen saa 20 senttiä.

Kokeilen nyt tuota palvelua jokusen kuukauden ja tutkin voiko tämmöinen simppeli Pottu palvelin saada 2 euron kuukausisijoitukselle yhtään katetta. Ilmoittelen etenemisestä tänne! Tuloksiahan näemme vasta ensi kuun alussa, joten palaillaan viimeistään silloin asiaan!

Linkki unohtui, Pottu löytyy Flattr palvelusta seuraavan linkin takaa: https://flattr.com/thing/161081/Pottu-server

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

  1. Kaikki mukaan vaan :D

    Mutta oikeasti, kaikille on varmasti sattunut netissä seikkaillessa eteen tilanne, jossa ihailee jotakin ja ehkä haluaisi myös tukea sitä rahallisesti. Tämä on ehkä helpoin tapa tehdä se eikä ole kyse suurista rahamääristä – Flattrissä pärjää n. 25 eurolla vuodessa, ja voit lahjoittaa sitä kautta rahaa myös hyväntekeväisyyteen (sinne ne menevät Flattrissä joka tapauksessa, jos et löydä sieltä mitään minne lahjoittaa rahaa).

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *