Facebook yrittää pakottaa minut käyttämään keskustelua

Itsehän en käytä Facebookin keskustelua, käytän lähinnä Facebookin viestejä joka taitaa sama asia olla tänä päivänä kuin keskustelu. En käytä sitä kuitenkaan reaaliaikaisesti vaan niin kuin ennen viestien kanssa toimittiin – ne lähtivät ja niihin tuli joskus vastaus.

Facebook on kuitenkin ilkeä ja haluaa pakottaa minut käyttämään keskustelua niin, että näyn online tilassa muille ja sitä kautta voi lähestyä minua pikaviestillä – ei en halua. Olen muutenkin aktiivisuuttani Facebookissa vähentynyt ja silloin tällöin jotain sinne pistän, käytän enemmän Twitteriä. Facebook nimittäin laittaa minun keskustelun päälle vaikka en sitä halua ja vaikka laitan sen pois päältä niin saattaa se joskus tulla taas takaisin päälle – minultahan ei mitään tietysti kysytä.

Tuo on todella ärsyttävää, miksi minä en saa valita että keskustelu on pois päältä – piste. Nyt päätöstäni koitetaan koko ajan pyörtää ja tätä kautta ärsyynnyn yhä enemmän Facebookkiin.

Tekeekö kenelläkään muulla Facebook tätä samaa? Onko joku keksinyt pysyvän ratkaisun tähän?

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

5 kommenttia

  1. Ratkaisu: Valitse, ketkä näkevät sen että olet online-tilassa. Muistaakseni kuitenkin kaikille kavereille voi viestittää vaikkei näkyisikään heille paikallaolevana. Voi toki olla että muista väärin, en nimittäin käytä Facebookin toimintoja kuin joskus harvoin pakon edessä.

    1. Tähän oli juurikin ratkaisuna tuo. Otin keskustelun lisäasetuksista kohdan käyttöön: Ota keskustelu käyttöön vain joillekkin kavereille. Laitoin siihen pari kaveria ja sen jälkeen tuo on ainakin vaikuttanut toimivan oikein. En ole vielä ongelmia huomannut.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *