Geocaching

Eli suomeksi väännettynä geokätköily. Tuli tänään koitettua tuotakin ja saldona oli 2 löydettyä kätköä ja yksi jäi löytämättä (välineenä tietysti iPhone 4, mikäs muukaan?). Mitäs tämä geokätkeily on? Tämänkin tiedon palasen teille tarjoaa suuri ja mahtava Wikipedia. (kiittäkäämme siis sitä!)

Geokätköily (engl. geocaching) on ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Useimmiten kätkön sijainti määritetään GPS-paikannuslaitteen avulla, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä. Geokätkön koordinaatit tai muut tarpeelliset tiedot kätkön löytämiseksi ilmoitetaan kätkökuvauksessa, joka julkaistaan harrastuksen Internet-sivustolla. Kun harrastaja on löytänyt kätkön, hän voi merkitä eli logata löytönsä kätkön Internet-sivulle.

Näin erittäin lyhyen kokeilun päätteeksi voin kyllä suositella ja pitää käydä toi yksi kätkö bongaamassa mitä ei vielä löytynyt. Aloittaminen ei nyt ole vaikeaa, sen kun luo tunnukset Geocaching.com saitille ja katsoo lähimmät kätköt ja lähtee etsimään! Tietty jos on luuri joka ymmärtää koordinaatteja tai sille on jopa geokätköilyyn tarkoitettu sovellus niin tämähän helpottaa jo kummasti toimintaa!

 

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *