Haaveilua

Pitkästä aikaa tännekkin jotain, olin viime viikon lomalla Kreikassa – siitä tosin lisää myöhemmin.

Olen haaveillut viime aikoina tabletista… Toisin sanoen, tänä iltana on tullut surfattua iPadin ja Galaxy Tabin speksejä tutkien. Mistä tämmöinen innostus ja haaveilu nyt tuli? No… olen tässä lueskellut erilaisia PDF-dokumentteja liittyen markkinointiin, hinnoitteluun, sopimusehtoihin ja muihin yhtä jänniin aiheisiin. Olen tehnyt seuraavat havainnot:

  • iPhonen näyttö on vähän turhan pieni ja ahdas tämmösten sujuvaan lukemiseen
  • läppäri on taas liian iso ja kömpely kun lueskellaan sohvalla/sängyllä (miniläppärikin on vähän huono)
  • paino ja koko tämmöseen tarkotukseen on pätevä näissä tableteissa

Kohta joku kommentoi: ”miksi et tulosta?” – no paperi on sinänsä hyvä ja siihen saat tehtyä merkintöjä. EN halua tulostaa useaa sataa sivuja. Osan dokkareista joudun tosin tulostamaan, sillä ne tulevat toiseen käyttöönkin.

Tabletti toisi myös mahdollisuuden katsella videoita ja kuvia siitä. Samaten pikku pelitkin toimivat mallikkaasti sillä. Onko tosiaan niin, että perustelen jo hankintaa itselleni ja muille? Oh voi, mihinkähän tässä nyt joutuu vielä.

Hinta on taas nörtin esteenä sekä se minkä noista taas ottaisi (jos saisi). iPadissä on se hyvä puoli, että minulla on iPhone ja sen appsit menee siihenkin (eli rahaa säästyy kun appseja jo on olemassa). Androidissa taas on sen kustomoitavuus hyvää… tosin iPadin iOS toimii…

Onko teillä tabletteja? Onko niistä hyötyä? Mitä olette mieltä? Auttakaa nörttiä mäessä!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

1 kommentti

  1. Viisaita ajatuksia, tosin taitaa olla parasta ostaa samalla kaksi tablettia, nimittäin käyttäjiä sinun taloudestasi niille varmaankin löytyy… Nimerkillä puoli vuotta iPadia Gigantissa silittelemäsä käynyt ;)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *