Hiljaiseloa Internetissä

phpEi Marko ei ole kuollut, eikä lopettanut www-puolen säätöä. Olen vain ollut koko kesän suhteellisen hyvin työllistetty. Osa pitkäaikaisista kävijöistä (onkohan niitä edes?) muistavat varmaan suhteellisen nopean sivuston päivitystahdin, joka on hidastunut huomattavasti viime aikoina. Tähän hidastumiseen löytyy suhteellisen hyvä selitys.

Vaikka kesän aikana sivusto on pysynyt suhteellisen muuttumattomana, paria blogausta lukuunottamatta, niin ei Marko ole kuitenkaan makoillut sängyssä (ainakaan koko aikaa). Nimittäin olen koodannut viimeiset 3kk erästä php pohjaista sovellusta eräälle firmalle (sovellus, firma ja sen käyttötarkoitus ei kuulu teille, sori). Mutta kielenä on ollut Php, html, css, js ja ajax. Sekä tietokantana MySQL tietenkin.
Sen verran sovelluksesta voin paljastaa, että käytettyjä työtunteja on paljon sekä koodirivien määrä on huomattava. Mutta nyt alkaa sovellus olla valmis ja se on testauksessa, joten enää on vain pieniä korjauksia luvassa.

Softan tekohan ei ole pelkkää koodausta, sillä se pitää ensin suunnitella ja tätä työtä tehtiinkin useampi kuukausi ennen kesää ja ensimmäinen tapaaminen olikin Tammikuussa, että sovellusta on kehitetty ja suunniteltu ja ideoitu useampi kuukausi ennen 3kk koodaus rupeamaa.
Sekä tämän sovelluksen olisi tarkoitus olla opinnäytetyö ja se tulee olemaankin se joten pitäisi alkaa tekemään sitä turkasen dokkaria tässä pikku hiljaa.

Eli miten tämä sitten liittyy siihen, että Marko on hiljaiseloa viettänyt näin Internetin puolella ja vähän muutenkin. No se on jännä kun tekee työkseen php/html/css/js/ajax -koodia niin vapaa-ajalla se ei aina jaksa maistuakaan vaan ennemmin käyttää sen ajan johonkin muuhun kuten leffoihin/peleihin/muuhun.
Tässä on kuitenkin jo pientä säätöä mielessä niin sivuille kuin muuallekkin, joten voi olla, että Marko näkyy hieman paremmin Internetissä.

Mutta älkää unohtako Twitteriä, jonne postailen säännöllisen epäsäännöllisesti!
Osoitehan on: http://twitter.com/MarkoK

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *