Koitetaan jotain uutta

Nyt lähdetään koittamaan täysin jotain uutta tämän sivuston historiassa. Yritetään nimittäin saada lahjoituksia, jotka perustuvat täysin vapaaehtoisuuteen. Ketään ei siis pakoteta mihinkään ja mitään ei menetä, jos ei lahjoita. Tosin lahjoittaminen ei tuo myöskään mitään etuja heti.

Lahjoittamisen tavoitteena on saada kerättyä euroja erilaisiin ns. palikoihin. Nämä palikat tulisivat sitten erilaisten projektien käyttöön ja tavoitteena olisi saada mahdollisimman monta projektia julkiseen käyttöön, jotta tekin voitte hyötyä niistä. Eli tarkoituksenani olisi alkaa auttamaan itseni lisäksi myös teitä.

Olen lahjoituksia saanut aiemmin Pottu-palvelimen ylläpitoa varten, mutta en ole ikinä koittanut saada hankittua mitään tämänkaltaista lahjoituksien kautta. Sen takia tuonkin läpinäkyvyyttä tähän touhuun tuon Lahjoita -sivun kautta. Se pitää kirjaa automaattisesti siitä, paljonko on kerätty. Jokainen lahjoitus lisätään automaattisesti tuohon laskuriin. Olen itse jo lahjoittanut itselleni 5 euroa, mutta tulen todennäköisesti laittamaan lisää rahaa likoon sillä pyrin maksamaan isoimman osuuden aina noissa keräyksissä.

Ensimmäisenä tavoitteena on saada hieman rahaa kokoon Thesis -teemaa varten. Tämä teema on kiehtonut jo kauan, mutta en ole päässyt hankkimaan sitä johtuen juurikin tuosta hinnasta. Teidän avulla voin saada sen kehittäjälisenssin hankittua ja saan sen tätä kautta käyttöön mahdollisesti täällä, RantSitellä ja muissa projekteissa. Tulisin kehittämään Pottu-palvelimesta pienimuotoisen hostaus paikan WordPress blogeille! Täysin ilmaiseksi tietty! Samalla saisin kehitettyä ystävien WP asennuksia sillä omistan parin henkilön domainit ja ylläpidän heidän blogiaan (päivitän yms.).

Tavoite on siis äärimmäisen kova ja matka tulee olemaan mielenkiintoinen. Suunnitelmat ovat myös mielestäni vähintäänkin mielenkiintoiset! Ehdotuksia otetaan muuten vastaan! Mainittakoon vielä se, että jokainen mainoseuro lisätään tästä päivästä lähtien automaattisesti noihin keräyksiin. Heti kun TD antaa nostaa niin sitten saadaan keräykseen hieman rahaa!

Mikäli käy niin mielenkiintoisesti, että summa menee yli tavoitteesta niin käytetään se joko ylläpitokustannuksiin tai automaattisesti seuraavaan keräykseen. Itsehän lahjoitan automaattisesti myös omaa aikaani ja resurssejani.

Lahjoittaminen tapahtuu PayPalin kautta, eli homma on täysin turvallista! Mikäli haluat kuitenkin tehdä tilisiirron niin otathan yhteyttä suoraan minuun! Tällöin saadaan kohdennettua lahjoitus oikein.

Vastaan kaikkiin kysymyksiin joko julkisesti tai yksityisesti! Sekä mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä niin otathan yhteyttä lomakkeen kautta!

Lahjoita -sivulla on lisää tietoa ja itse keräys!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

9 kommenttia

 1. Hei Marko.
  Ehdottaisin tähän liiketoimintamallia, mistä Mike Masnick puhuu tällä videolla. Kannattaa katsoa, hyvin viihdyttävä. http://vimeo.com/m/4244922

  Homma toimii myös muilla aloilla.

  1. Hmm, pitää pohtia ja tutkia miten tuota hyödyntäisi parhaiten. Nythän on julkaistu pari WordPress palikkaa, yksi teema ja yksi lisäosa. Teema odottaa WP:n painavaa sanaa sen pääsystä repoon. Plugin ei tuli koskaan päätymäänkään sinne :P Sen saa ilmaiseksi Githubista.

   Tietty noita WP palikoita voisi jakaa ”pay what you want” tyyppisesti. Pitää pohtia, tämä lahjoitus on nyt pieni kokeilu – pitää katsoa mitä keksii :)

   Kiitos Miika vinkistä!

 2. Tai olipa tarkoituksesi mikä tahansa, niin voisit luoda jotain vastineita. Vitosella saa accessin vaikka hidden facebook-ryhmään, jossa on teemoja tai muita. Kympillä saa lisäksi alennuksen firman sähköisestä cv/portfoliopalvelusta. 20e saa sinun ottaman valokuvan a4 printin, 30e saa elysium tpaidan(hieno logo), 40 e pienen printtivihkon, jossa valokuvia jne.

  1. Niin vastinehan se saa ihmisen lahjoittamaan. Se on totta, en lähde tähän kuitenkaan Elysiumia sekoittamaan millään tapaa. Kaikki toimet teen yksityishenkilönä :)

   Bundlehunt yms tapaiset voisivat olla myös ovelia. Niissähän kun maksat yli keskiarvon niin saat extraa. Muuten saa summan päättää itse, jos alle keskiarvon niin saa sen peruspaketin.

   Pitää siis alkaa tekemään sitä sisältöä! :D

 3. Hmm, hmm… Koska voin valita lahjoitanko rahaa itselleni vai Markolle, valitsen minut. Sori! Jos saan jotain lahjoituksen vastineeksi niin harkitsen asiaa uudelleen. Textpatternin kotisivuilla on sellainen palkinto, että lahjoittaja saa nimensä ja linkkinsä Contributors-sivulle. Vaikkakin heillä sen tekninen toteutus on suolesta, koska linkit eivät ole oikeita linkkejä vaan JS-kokkareita, on tuollainen ideatasolla ihan jees.

  1. Sitä kun ei Petri ikinä tiedä kuka hullu tuolla internetsissä pyörii ja sattuu innostumaan lahjoittamiseen.

   Tämän keskustelun tämän hetkinen opetus on se, että pitää tarjota vastinetta rahalle niin sanotusti.

   Ja tosiaan näkyy olevan js:llä tehty noi linkit o_O Miksihän ihmeessä.

 4. Omasta mielestäni lahjoitusten keräämisessä (onnistunesti) on kyse kahdesta asiasta: (1) tavoitteesta, miksi rahaa kerätään. Koenko aatteen olevan tarpeeksi hyvä, jotta voisin lahjoittaa rahaa? Muutaman kerran olen lahjoittanut adom-pelin tekijälle rahaa, ihan vain koska se on viihdyttänyt minua jo yli 10 vuotta. Enkä vieläkään ole päässyt läpi. Se on hyvä merkki se. (2) Vastineesta, jonka lahjoittaja saa. techdirt.com on listannut omat lahjoitusvastineensa tuonne: http://www.techdirt.com/rtb.php . Mielestäni tuo on the way to go. Haitaria peliin!

  Nämä kaksi asiaa myös sitouttavat lahjoittajaa. Kun olen tukenut, niin haluan seurata. Kun olen saanut, niin lahjoittaisinko toisenkin kerran? Eikä niiden palkintojen suuria, niiden merkitys on enemmän lisäarvossa. Limited edition / numeroitu tavara toimii hyvin, ne ovat heti keräilykappaleita. Esimerkiksi voisit kokeneena blogaajana tehdä vaikka sen edellisessä postissanikin mainitun printtivihkosen. Sellanen kymppikuva-kokoinen, 8-12 sivuinen vihko, johon vaikka kasaisit parhaimpia postauksia/mietintöjä/tai vaikka ravintola-arvosteluja + hienoja valokuvia. Sitten annat sille hyvä nimen ja teet siitä limited editionin juoksevan numeroinnin kanssa ja laitat vielä oheen hyvälle kartongille painetun terveisen lahjoittajalle ja allekirjoituksen.

  1. Techdirtillä on hyvä systeemi ja erittäin vänkä. Ja uskon, että tuossa saadaan sille rahalle sitä vastinetta. Olin ehkä hieman tyhmä osittain kun oletin tuon nykyisen purevan. Tämä keskustelu on kuitenkin antanut ideoita ja pitää pohtia miten nämä ideat toteuttaa. Kiitos Miika sinulle!

   E-kirjat kun ovat olleet tapetilla niin miksi en tosiaan tekisi itse sellaista. On tässä kuitenkin 4+ vuotta enemmän tai vähemmän asiaa takana. Tietty täysin painettu toisi sitä arvoa vielä lisää. Pitää pohtia, suurin osa taidoista on kuitenkin tuolla webbi puolella.

   Kiitos molemmille näistä kommenteista! Olen nyt taas hieman viisaampi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *