Kultakuumetta

Nyt kun DNA:lla on kuukauden kanavana Discovery Channel, tulee se oltua päällä lähes koko ajan. Sieltähän on löytynyt varsin addiktoivia sarjoja ja yksi niistä on Kultakuume. Englanniksi sarjan nimi on Gold Rush: Alaska.

Sarjassa sseurataan jokuista eri porukkaa jotka koittavat saada kaivettua kultaa. Menetelmät ovat toki nykyaikaiset, mutta periaate on sama kuin vanhoina aikoina. Kaivetaan maata ja erotellaan kulta siitä veden ja vaskoolin avulla.

Tässä sarjassa kullan kaivuu tapahtuukin kaivureilla, maansiirtokoneilla ja muilla suhteellisen isoilla välineillä. Vaikka maata siirretäänkin paljon niin kultaa ei välttämättä tule yhdessä kaudessa paljoa. Mitä vähemmän sitä huonommin menee ja yli kaksi kiloakin on jo paljon näillä kaivuu porukoilla. Jännä seurata miten kullankaivajille käy tässä sarjassa.

Muutenkin tämänkaltaiset ohjelmat missä seurataan ihmisiä töissään ovat suhteellisen koukuttavia seurata. Tähän genreenhän menee suoraan mm. sarjat Rekkamiehet jäällä, Vaarallinen saalis ja Supertehtaat. Tietty on monia muitakin vastaavia sarjoja mutta tässä vain pari.

Suosittelen tätä sarjaa katsomaan, jos satut jostain näkemään Discoveryn tai mikäli tätä näkyy jollain muullakin kanavalla.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

  1. Discovery Channelin ohjelmat ovat yleensä olleet ihan kiinnostavia katsottavia eikä niissä ole periamerikkalaiseen tapaan sellaista tyyliä, jossa kaikki asiat yritetään saada kuulostamaan superjännittäviltä ja suitsuttamisen arvoisilta. Tuota Kultakuume-sarjaa en ole seurannut.

    1. Kyllä, Discovery on loistava kanava. Pitää harkita josko tämän ostaisi ihan pysyvästi näkyviin itselle :P Joka ilta on ollut tässä kuussa tuo taustalla auki :D

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *