Linode

Olen pyöritellyt useamman vuoden VPS settejä. VPS on siis virtuaalipalvelin ja VPS tulee sanoista Virtual Private Server. Olen kokeillut usammankin eri palvelutarjoajan tuotteita ja pettynyt jokusen kerran joutessani ja hävinnyt joskus jopa jokusen euron rahaakin. Olen nyt vihdoin löytänyt jokusen luotettavan jossa homma vaan pelaa, nyt oikestaan olen löytänyt yhden luottopaikan.

Kyseessä on nimittäin Linode niminen paikka, josta saat suhteellisen edullisesti VPS:n joka toimii pirun hyvin vielä. Halvin paketti maksaa 19,95 dollaria ja sillä saat jo rahallesi suhteellisen hyvin vastinetta. Ei tule äkkiseltään mieleen kertaakaan milloinka Linode ei olisi toiminut.

Euroopassa asuville fiksuin sijainti VPS:lle on tietysti eurooppa tai mielummin joku lähimaa. Linodessa taas lähin on brittein saari, mutta sieltä yhteydet tänne tuntuu pelaavan sutjakkaasti. En ole huomannut mitään eroa nopeuksissa, ainakaan normikäytössä.

Hallintahan tuolla on kerrassaan loistava, samaten ohjeet – siellä on hurjasti erilaisia ohjeita eri tilanteisiin. Olenpa tuunannut niinkin, että mailit kulkee loppuunsa Googlen tarjoamien palveluiden kautta – näppärää. Tulen sijoittamaan tulevaisuudessa julkaisemani projektin tuonne Linoden päälle, koska se toimii niin hyvin.

Suosittelen lämpimästi Linodea ja sen palveluita!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

7 kommenttia

 1. Olen koittanut lähes kaikki suosituimmat VPS-palveluntarjoajat (suomalaisiakin). Ja Linode on ylivoimaisesti paras. =)

  Pihtareille tietty on vielä tarjolla Amazon EC2:n ilmainen mikroinstanssi, pelkän irssin pyörittämiseenhän se soveltuu varsin mainiosti.

  Moni on tosin valittanut EC2 -mikroinstanssin CPU:n steal timen olevan aivan liian korkea, mutta ei tuo paljoa haittaa jos ei aio mitään raskaampaa ajaa. (Esim tietokantapalvelinta)

  1. Itselläni Linodella pyörii vähän kaikenlaista omaa testailua ja katsoo aina mitä keksii sinne :P Esimerkiksi tuo minun Joulukalenterini on Linoden päällä.

   Amazonin EC2 settejä en ole koittanut, mutta ilmeisesti sekin on ihan pätevä viritys. Aikaa kun olisi niin tekisi vaikka sun mitä ja sitä rahaakin tartteis kaiken kivan testaamiseen :D

 2. Rahaa? =) EC2-micro instanssi ei maksa mitään. Kannattaa sitä koittaa myös joskus. Sen palomuuri+tietoturva on aika <3

 3. Linode on omaa luokkaansa, myös hintansa osalta. Hyvä jos tarvitsee sen tasoista palvelua, mutta itseä kiinnostaa enemmän ns. budjettiluokan palvelut (luotettavuus/hinta).

  Oletko koittanut BHost.netin VPS:iä, jotka tarjoavat spekseiltään ”samaa” kuin Linode, mutta murto-osalla hinnasta? Sitä on ainakin kehuttu ”halpojen” VPS:ien osalta Low End Boxissa.

  1. Hmm.. BHostia en ole kokeillut (ainakaan vielä). Pitää laittaa korvan taakse! Noissa halvoissa tuppaa olemaan se ongelma, että siellä karsitaan sistten jostain. Liikaa VPS:siä samalla hostilla ja tämmöstä pientä mukavaa. Jokunen paskempi kokemus sattunut matkan varrellakin :P

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *