MacBook Pro yli vuoden jälkeen

Kirjoitin hankkineeni MacBook Pron 28.10.2010 ja tästä on nyt kulunut vuosi ja 4 kuukautta (mikäli laskin nyt oikein). Tämän kirjoituksen ideana on hieman katsella vieläkö tämä kone pelittää ja mitä on muuttunut niin ohjelmistossa ja raudassa sekä kaduttaako tämän hankinta vieläkään.

Jos aloitetaan mitenkä MacBook Pro pärjää tänään minun käytössäni. Sehän porskuttaa eteenpäin kuin mikäkin työjuhta! Pari viikkoa sitten päivitin MBP:tä muistilla ja nyt siinä on 8 gigaa keskusmuistia, joten elinikä koneelle tuli heti vuosi kaks lisää! Käyttöjärjestelmäähän ei ole asennettu uudelleen missään vaiheessa ja nykyään tässä on uusin Lion -käyttöjärjestelmäversio. Kone on vieläkin itsellä työkäytössä ja sitä käytetään muutenkin päivittäin!

Koneen kanssa ei ole itselläni ollut minkään asteisia ongelmia, joka on mielestäni jo hyvä merkki koneessa. Sen verran tuosta muistinvaihdosta vielä, että samalla annoin koneelle annoksen paineilmaa ja pääsin eroon pölyhiukkasista sekä pienestä lämpenemisestä.

Nykyään alkaa olla ne perusohjelmat mitä tulee pidettyä auki käytti niitä vai ei. Kotona niitä ovat mm. Twitter, Chrome, Adium, Mail, Viestit-sovellus, Mamp sekä jos kotona tekee koodia niin Coda ja Tower. Töissä noiden lisäksi on koko ajan päällä jo mainitut Coda ja Tower se mahdollisesti Transmit. Spotify rokkaa maailmani myös mäkillä, niin töissä kuin kotona!

Nyt kun näitä ohjelmia pääsin listaamaan niin myös pari loistokasta sovellusta on mainitttava tähän hätään. 1Password salasanojen hallintaan, Lightroom kuvien säätöön, Dropboxi filuihin ja Evernote muistiinpanoihin. Tietty softia saa aina suositella ja vinkata tänne päin, jos koen softan tarpeelliseksi niin jää se käyttöön!

Tuolla jo povasin MBP:lle vuoden parin ikää vielä käytössäni ja koen sen kyllä täyttyvän helposti. Olen siis saanut vuonna 2010 rahoilleni vastinetta kun ostin tämän. Kone jos kestää sen 3-4 vuotta niin olen tyytyväinen sillä läppäri harvemmin on omassa käytössäni niin kauan ollut.

Tuleeko seuraava läppäri olemaan MacBook? Ehdottomasti! Olen MacBook Airia kuolannut jo kauan, mutta en voi perustella sen hankintaa itselleni. Tämä vain sen takia, koska nykyinen MacBook Pro toimii vielä niin hyvin ja jouhevasti! Tietty MacBookit kehittyy koko ajan lisää ja uusia malleja tulee markkinoille kuitenkin. Aika näyttää milloin koen ajankohtaiseksi vaihtaa parempaan. Voidaan palata tähän asiaan vaikka loppu vuodesta kun tämä kone on 2v vanha taikka vuoden päästä tähän aikaan!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *