Mitä Instagrammista uupuu

MarkoK @ InstagramKäytän Instagrammia säännöllisen epäsäännöllisesti eli samoin kuin muitakin sosiaalisen median sovellutuksia :) Twitter ja Instagram onkin ehkä ne kaksi sosiaalista mediaa, jotka on aktiiviisimmin käytössä. Tein eilen toista Instagram tiliä matkablogini tarpeisiin ja aloin kiroamaan jokuista asiaa. Olen varmaan maininnut näistä aiemmin sosiaalisen median puolella jo :)

Katsastetaankin tässä jokunen asia millä Instagrammia saisi vielä paremmaksi ja miten se voisi kehittää itseään. Näitähän parannuksia on todennäköisesti enemmänkin, mutta nämä tuli nyt ensimmäisenä mieleen johtuen viime aikaisista tarpeistani.

Kuvien lisäys rajapinnan yli

Instagram on pahamaineinen siitä, että se ei tykkää jos joku tekee kilpailevan appsin sille. Taisi olla joskus juttuakin, että Instagram poisteli muiden sovellusten lisäämiä kuvia. Tänä päivänä rajapinnan kautta taidetaan saada kuvia, mutta et voi esimerkiksi lisätä niitä sitä kautta.

Rajapinnan avaaminen kuvien lisäykselle mahdollistaisi esimerkiksi koodinpätkän tekemisen joka heittäisi sinne kuvia jonosta ja vaikka kuvien lisäämisen suoraan tietokoneelta. Tätä olen kaivannut jo pitemmän aikaa. Olisin nimittäin halunnut tehdä matkablogilleni pienen hallintakäyttöliittymän, joka olisi postannut Instagrammiin kuvia haluamieni sääntöjen mukaan. Tämä ei onnistu sillä rajapinta ei tätä mahdollista, pitää käyttää Instagrammin omaa appia tähänkin.

Rajapinnan kuvauksessa on perusteltukin miksi kuvia ei sallita rajapinnan yli:

At this time, uploading via the API is not possible. We made a conscious choice not to add this for the following reasons:
– Instagram is about your life on the go – we hope to encourage photos from within the app.
– We want to fight spam & low quality photos. Once we allow uploading from other sources, it’s harder to control what comes into the Instagram ecosystem. All this being said, we’re working on ways to ensure users have a consistent and high-quality experience on our platform.

He perustelee tätä pääasiassa spämmin estämisellä. Onhan se totta, että spämmääminen on vaikeampaa tuon appsin kautta – silti minusta huono syy sillä tämä estää hienojen applikaatioiden ja muiden sovellusten teon kokonaan (jos siis haluaa kuvaa siirtää sinne).

Useampi tili samassa sovelluksessa

Tätä en kaipaillut ennen kuin aloin tosiaan puuhaamaan Instagrammia myös matkablogille. Nythän tuo sovellus sallii yhden tilin olevan aktiivisena ja voit kirjautua ulos ja sitä kautta toiselle tilille. Menee liian vaikeaksi. Tämän pitäisi toimia niin, että voisit lisätä x+1 kappaletta Instagram tilejä ja valita käytettävän tilin asetuksineen päivineen. En usko, että olen ainoa, joka haluaisi samasta puhelimesta laittaa kuvia useammalle tilille?

Itse tulen kokeilemaan Fotogramme for Instagram nimistä sovellusta sillä siihen pystynee pistämään useita tilejä, mutta rajapintatuen puuttumisen takia kuvia ei voi lisätä.

Kuvien lisäys tietokoneella

Tämä menee taas samaan syssyyn tuon rajapinnan puutteen kanssa, mutta miksi Instagram ei salli esim. omien verkkosivujen kautta kuvien lisäämistä tai ei tee omaa appia tietokoneilla kuvien lisäykseen? On varmaan muitakin, jotka haluaisi järkkärillä otettuja kuvia laittaa menemään Instagrammiin ja käsitellä niitä ensin hieman tietokoneella.

Lopuksi

Suurin osa minun vaatimista puutteista ratkeaisi rajapinnan muutosten avulla. Tällöin joku ottaisi kopin ja tekisi omaa sovellusta näille. Oikeastaan kaikki ongelmat ratkeaisi varmaan jos rajapinnasta avattaisiin kuvien lisääminen. Fotogramme for Instagram appsin sivuilla oli, että he lisäävät kuvien siirron kunhan (jos) Instagram rajapintaa avaa.

Samoin itse voisin tehdä omia sovelluksia, jotka käyttäisi rajapintaa hyödyksi ja saisin kuvia menemään sitäkin kautta. Ehkä joku päivä saadaan hieman joustoa Instagrammin puolelta ja saadaan rajapintaan kuvan siirto. Ehkä…

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *