Palvelimen vaihto ja miten tämä nyt toimii

Olen viime aikoina puuhastellut Laravelin parissa ja tuli törmättyä tässä yhteydessä Laravel Forgeen. Eilen tuli sitten tehtyä sinne tili ja sen kautta Linodeen virtuaalipalvelin. Sen takia tein muuten Linodeen, koska ne tuplasi muistin määrän. No nyt minulla on sitten uusi palvelin, jonne siirrän omat projektit yksi kerrallaan tässä tämän viikon aikana. Oma blogini oli ensimmäisistä siirroista.

Minulla oli ennen DigitalOceanilla virtuaalipalvelin ja pidän edelleen tästä palvelusta. Sen päällä oli VestaCP, joka hoiti sitten sivujen hallintaa ja asensi palvelimet yms. minun puolesta. Tuo Forge kuitenkin mahdollistaa vieläki helpomman hallinnan ja suoran deployn Gitistä, joten lähdetään sen kanssa leikkimään. Siitä on varmasti hyötyä myös töiden kanssa, joten ei tässä voi kun voittaa – eikös?

Forge tukee myös suoraan Let’s Encryptiä, joten minun sivuilla (ja muillakin) on nyt SSL sertifikaatti täysin ilmaiseksi! Kannattaa muuten kokeilla tuota, on suhteellisen simppeli käyttää, mutta jos haluaa itse tehdä niin vaatii hieman palvelinpuolen osaamistakin.

Oma sivusto on nyt siis Linoden päällä ja sillä on ssl sertifikaatti. Karsin lisäosia jonkun verran ja samalla otin käyttöön GitHub repositoryn ja Bedrockin tälle sivulle. Niin siis tämä sivusto on GitHubissa ja voitte sitä ihmetellä repostani MarkoKaartinen/MarkoKaartinen.net. Tuonne kun teen pushin niin se tulee täysin automaattisesti tänne. Tämä on hyödyllinen varsinkin, jos minulla olisi täysin itse tehty teema tässä alla ja muutenkin.

Pientä bugia ja säätöä on vielä varmasti ja jos huomaat jotain niin pistä kommenttia tai mailia minulle [email protected] osoitteeseen!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

1 kommentti

  1. Tuo Let’s Encrypt on tosi kiinnostava konsepti. Kiitos hyvästä vinkistä. :-)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *