Samsung 256GB 830 Series SSD

Kiintolevy kun poksahti omasta MacBook Prostani niin piti hankkia hieman tehokkaampaa rautaa tilalle. Päädyin silloin hankkimaan Samsungin SSD levyn, tarkemmin ottaen 256 gigaisen 830 sarjalaisen.

Lopusta löydät pienen videon tästä SSD:stä. Kokoa tällä kiintolevyllä on se 2,5 tuuman verran ja se käy SATA2 ja SATA3 väyliin. Omassa MacBookissani on vain SATA2 väylä, joten ihan kaikkea en saa irti tästä koneesta. Onpahan tulevaisuutta varten varalla tuo SATA3 väylä.

En ole huomannu mitään ongelmaa tämän levyn kanssa ja homma on pelittänyt oikein hyvin. Kiintolevy toimii myös moitteetta MacBookkini kanssa. Tulen lähiaikoina julkaisemaan myös videon, jossa SSD asennetaan MacBookkiini.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

5 kommenttia

 1. Hyvä video! Minäkin olen liittynyt SSD-posseen, tosin 256 gigan lättyä en ole viitsinyt ostaa. :-D SSD:ssä on suolainen hinta per gigatavu, mutta hinnat varmasti laskevat kun SSD:n suosio kasvaa ja myyntivolyymi nousee. Vanhassa koneessa on 40 gigan levystä käytettävissä jotain 37. Uudessa koneessa Windows 7 on 60 gigan levyllä ja paljon muuta siihen ei mahdukaan.

 2. (Lisäyksenä edelliseen, että ylemmän kommentin teksti on huonosti muotoiltu kun kuuntelin taustalla samanaikaisesti Markoa hosumassa kynsileikkurilla.)

  1. Itselläni minimi millä pärjään on tuo 256 sillä macbook pro:ssa oli vastaavankokoinen kovo ja sillä olen oppinut elämään.
   Tuohon windows koneeseen olis kans joskus kiva hankkia SSD, mutta odottelen jotain hyvää tarjousta tai sitä hinnan laskua. Tämä Samsungin levy on toistaiseksi toiminut hyvin.

   Itselläni on pöytäkoneessa 2 teraa tilaa joten SSD olisi juuri käyttistä varten eli 120gb levy vois olla passeli niin saisi pari raskaampaa ohjelmaa sinne myös!

   Kynsileikkuri sattui olemaan olkkarin pöydällä ainut vähän terävämpi esine :D Ensi kerralla varaudun ja etsin jotain kättä pidempää… Miekka olis hieno noihin videoihin mutta en omista :D

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *