Uusi vekotin saapui taloon

Olen ollut jo jonkin aikaa aikeissa ostaa itselleni työkoneeksi hieman isomman läppärin kuin Eee Pc:n sillä no eihän sillä Eeen näppiksellä mitään koodia aleta vääntää. Tai no ei ainakaan kunnolla ja tuon kokoisella näytöllä ei oikein saa tarpeeksi tilaa ja en ainakaan itse pysty sillä työskentelemään täysipainotteisesti.

No asetin budjetiksi 500 euroa ja lähdin eilen Giganttiin etsimään läppäriä. Olin tutkinut etukäteen Acerin koneita ja lähdin etsimään konetta etukäteen tutkimieni tietojen perusteella. No kappas kun sieltä löytyikin Acerin kone joka vielä hinnallaan alittaa budjetin 11 eurolla. Eli eikun paranee ja kävi vielä perhana tuurikin kun oli viimeinen kappale mitä oli varastossa, joten nappasin koneen kainaloon.

Ja tässä vaiheessa teitä oletettavasti kiinnostaa mimmonen kone sieltä lähti ja millä spekseillä, hinnan saatte itse laskea edellisestä stoorista. Mutta tässä tulee speksit koneesta Acer Aspire 5536:

 • Prosessori: AMD Athlon X2 QL62 suoritin
 • Keskusmuisti: 4Gt
 • Muistipaikkojen määrä: 2
 • Kiintolevy: 320Gt
 • Kiintolevyn nopeus: 5400 rpm (SATA)
 • Äänikortti: integroitu
 • Näytönohjain: ATI Mobility Radeon HD3200
 • TV-ulostlo: HDMI
 • Verkkokortti: kyllä
 • WLAN: kyllä
 • Tallentava DVD asema: kyllä
 • Muistikortinlukija: kyllä 5-in-1
 • USB 2.0 : 4 kpl
 • Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Home Premium
 • Lisälaitteet: 15,6 WXGA Crystal Brite
 • Takuu: 1 vuosi
 • Lisätiedot: Erillinen numeronäppäimistö

Ja ette arvaakkaan mitä tein ensimmäisenä! No heivasin tuon Vistan pois sillä eka bootti kesti tuskasen kauan ennen kuin pääsin edes työpöydälle. Tällä hetkellä koneessa hyrrää Windows 7 ja toimii kerrassaan mainiosti. Ja tähän loppuun vielä pari kuvaa koneesta, ok tiedän kuvakulma ei paljoa muutu, mutta koitan kuvailla tätä konetta paremmin kunhan jaksan ja viitsin.

IMG_0199IMG_0200IMG_0204

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

19 kommenttia

  1. Kyllä on ja vielä ei ole löytynyt mitään valittamista tästä vekottimesta.

   Windows 7 meni nätisti sisään ja on tunnistanut kaikki mitä olen tarvinnut ongelmattomasti.

   Eli täällä puolen näyttöä on toistaiseksi ainakin tyytyväinen Acerin käyttäjä/omistaja.

  1. Itselläkin edellinen "iso" läppäri oli Acer, mutta tarkkaa mallia en kyllä muista tähän hätään. Ja se toimii kyllä vieläkin, mutta käyttäjänä on äitini.

   Itse olen hieman kammoksunut näitä pakettikoneita, sillä ennemmin tahdon itse päättää mitä koneessa on ja kylläpä se kokoaminenkin on itse mukavempi tehdä :P

   Ja erityisemmin ei valmiiksi asennettu ja täytetty Windows houkuttele.

   Tosin kukin taaplaa tyylillään. :)

 1. Blogini teema muuten vaihtui ja poistin mainokset sekä urkintaskriptin Googlelta. WP Super Cache alle, sivut latautuu sekunnissa, tyhjältä pöydältä n. 3-4 sekuntia (ei väliaikaistiedostoja).

  1. Joo tutkailin tossa päivällä uutta teemaasi ja hetken jo mietin, että hetkinen tulinkohan oikealle saitille sillä kerkesin jo piruvie tottua sinun teemaasi :P

   Mutta komia teema ja toimiva, ei siinä mitään. :)

   1. Kiitos kommentista, muutin sitä edelleen eli tausta valkoiseksi ja muutamia muita pikkusäätöjä. Itse en taas voi ymmärtää kannettavia, itse en tarvitse tietokonetta matkaillessa ja 15"-tuuman kannettavaa en minnekään kantaisikaan, olohuoneessa 15" HP-läppäri. Pakettikoneita suosin, koska on helppoa ostaa ja ottaa käyttöön. Itse en juurikaan pelaa, vaan tietokone on peruskäytössä ja siihen riittää mikä tahansa tehokkaampi pöytäkone.

   2. Itsellänihän on tällä hetkellä käytössä pöytäkone joka toimii pelikoneena ja työkoneena kun olen kämpillä. Sitten Eee joka toimii matkakoneena/muistiinpanoja varten/IRC/yms käytössä.

    Ja nyt tämä uusin läppäri joka ottaa kakkoskoneen viran ja tulee toimimaan työkoneena kun olen jossain muualla kuin kämpillä kuten esimerkiksi nyt olen käymässä vanhempieni luona ja tällä saan hoidettua työt. (näin selvyyden vuoksi mainittakoon, että tällä hetkellä koodaan www-pohjaista sovellusta etänä yritykselle).

    Itsehän olen nörtti ja pakettikoneissa inhottaa pari asiaa:

    – yleensä koppa on ahdas ja sinne osien lisääminen tuskaista

    – Tosiaan se perhanan Windows on ahdettu täyteen softia joita itse en halua ja Windowsin asennus nyt ei kummonen homma ole, sen softien ja ajureiden asennus vie vain aikaa (lähinnä netistä lataaminen, riippuen nopeudesta)

    Mutta kyllä ymmärrän sinunkin puolesi tästä, sillä helppoahan tuo on, tuot koneen kotiin ja pistät piuhat kiinni ja odotat sen x minuuttia, että kone ekan kerran boottaa.

    Mutta kuten olen sanonut monelle ihmiselle: Tarpeitten mukaan!

 2. Ainoa haitta pakettikoneissa on se, että siellä on trial jos toinenkin ja voi olla muutakin turhaa krääsää. Mutta poisto ja CCleanerilla siivous on jo riittävä toimenpide poistamaan mitä ei tarvitse. Kaikkea se ei tietenkään poista.

  1. Joo trialia näky olevan tässäkin kun sen pienen hetken vietin Vistan kimpussa.

   Mutta muutenkin pakettikoneisiin ottaisin ennemmin asennusmedian erikseen ILMAN mitään lisäyksiä. Näin olisi minusta paljonkin parempi.

 3. Vaikuttaapa erittäin edulliselta! 4 GT ram ja tuplaydinprossu, tuohon hintaan. Ei lainkaan paha.

  Minulla taas tässä on omia tietokonesuunnitelmia. Pitäisi nimittäin kasailla tässä tuollainen läjä komponentteja, joilla onkin hintaa yllätys yllätys, vain noin 360 euroa. Itse kasaamalla säästää.

  Speksejä mm.

  4 GB ram

  CLUB 3D HD 4670 PCIE 1GB GDDR3 2X DVI+TV

  500 GT kovalevy

  AMD PHENOM 8650 TRIPLE-CORE 95 (2,8 GHz 3-ydin)

  Ja sen sellaista, lisää osia on mutta tuossa tärkeimmät vähin tiedoin. :) Kai tästä hyvä tulloo..

  1. Ainut tosta kokoonpanostasi mistä en tiedä mitään on tuo prossu, sillä itse olen Intelin prossuja pöytäkoneissani käyttänyt joten AMD on vähemmällä tiedolla tällä hetkellä.

   Ainut tässä koneessa minkä tahtosin paremmaksi on näyttis, mutta sekään ei kovin välttämätön loppuunsa ole kun ei ole pelikoneeksi tämä tarkoitettu. (ei nimittäin CoD WaW toiminu)

   1. Juu no AMD Sempron on itse asiassa minunkin ainoa AMD:n valmistama prosessori josta jotain tiedän, eli surkeaa halpis kamaa nuo sempronit.

    AMD Phenom on suosittu sarja ja sitähän löytyy ainakin 2- 3- ja 4-ytimisenä. Taitaa perinteinen 1-ytiminenkin löytyä. Mutta tehokas prosessori se on.

    Jos tahtoo että on hyvä näytönohjain läppärissä, täytyy useimmiten pulittaa hieman enemmän. Tästähän ne valmistajat riemuitsevatkin.

    Tuosta tulikin mieleen, että kotikäytössä nettisurffailuun hankittu 1 000 euron HP:n teholäppäri, josta löytyy Nvidian GeForce-näytönohjain, on pelikäytössä luonnollisesti paras. Läppäri pelaamiseen tuntuikin minusta aluksi aika luontevalta.

    Nyt meni kyllä aika joutulaiseksi sössöttämiseksi tuo kommenttini mutta lähetetään nyt kuitenkin.

    Hieno tämä blogisi on ja jutut on mielenkiintoisia, ulkoasu mitä parhain.

  1. Itselläni on pöytäkoneessa 6 gigaa ja se on toistaiseksi riittänyt hyvin omaan käyttööni :P

   Pelaaminen ja virtuaalikoneiden pyörittely onnistuu helposti 6 gigallakin :) ja vielä paremmin kunhan jaksan seiskan pultata siihen.

 4. No eipä tuosta kasista ole mitään haittaa, näin tulevaisuutta ajatellen. :)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *