Videobloggaus?

Pohdiskellaas hieman välillä. Satuin katsomaan paria videobloggausta eli vlogia – kysehän on siis blogimerkinnästä videomuodossa.

Tästä se ajatus sitten lähti, aloin nimittäin pohtimaan pitäisikö sitä koittaa? Välineetkin kun periaatteessa on – digipokkari jolla saa videota, MacBook Pro jossa on webcami tai iPhone 4 jolla saa myös videota kuvattua. Ainut olisi sen editointi, tosin taitaa MacBookissa olla sekin jo. Kaikki roippeet siis olisi, helkuttilainen… tajuamattani olen haalinut arsenaalin roinaa videobloggaamista varten.

Ongelmaksihan tässä muodostuu se, että mistä vloggaan? Saati haluaako kukaan nähdä minun pärstää videolla? Myös se, että itselläni ei ole kokemusta videon editoinnista, tosin oppiihan sen? Olen pari videota saanut Youtubeen, mutta editointi on ollut minimaalista.

Ideanahan tämä on mielenkiintoinen, kokeilunakin voisi olla jännä.

Mitä mieltä te olette?

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

7 kommenttia

 1. Jos on jotain järkevää sanottavaa niin siinä tapauksessa jaksan katsoa videoblogin. Tavallisen tekstin lukeminen on paljon vaivattomampaa kuin videoklipin kelaaminen alkamaan siitä kohdasta, jossa bloggaaja alkaa puhumaan kiinnostavasta asiasta.

  1. Sepä se, ehkä tänne tulisi enintään jotain roinan tutkiskelu/mietintä juttuja jos niitäkään. Tosin aikoinaan tekemäni Minecraft video kerää jostain syystä vieläkin kommentteja :D (http://www.youtube.com/watch?v=DIm6m6uJDRU)

   Kokeilunahan tuo olisi jännä, sillä tommosta en ole tehnyt. Toisaalta näitä vlogeja on kun sieniä sateella loppujen lopuksi. Pitäisi jotenkin erottua joukosta. Tuskin ketään kiinnostaa Linuxin pulttaus Acer läppäriin videolla :D (itse en ainakaan katsoisi :D:D )

   Tosin juuri jonkun läppärin purku atomeiksi tai jonkun muun jännän lelun ronkkiminen olisi ehkä nice, mutta pitäisi se lelu jostain neppasta :D

 2. Joo, juuri jotain tuollaista teknistä hifistelyä olisi hauska katsella. Esimerkiksi juuri miten läppärin akku vaihdetaan tai miten muistia lisätään, miten jonkun digikameran valotusasetukset voidaan säätää tilanteeseen sopivaksi jne.

 3. Itse olen myös leikitellyt ajatuksella vloggauksesta. Itsellä vaan on ajatus kaatunut aina tuohon "Mistä puhua" ongelmaan. Mutta jos jonkun kiinnostavan aiheen keksit niin tee ihmeessä! Esimerkiksi juuri valokuvaukseen / pelaamiseen liittyvä vlogi voisi olla kiinnostava.

  1. Pelaamiseen.. noh tuskin kukaan haluaa nähdä videolla kun pelaan :D Pelaamisessa pitäisi ehkä ennemmin olla pelikuvaa videolla ja ns. selostus taustalla. (näitä on jo noin miljoona youtubessa :D)

   Valokuvaus on aina jees, mutta siihenkään ei nyt ole mitään "lelua" mitä voisi kuvailla. Tosin hmm… katsotaan jos jotain keksiikin vaikka :P

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *