Virtual Realityn (VR) avulla toteutettu motivaatiopuhe jalkapalloseuralle

Virtual Reality eli virtuaalitodellisuus suomeksi ja lyhennettynä VR on viimeiaikoina nostanut todella päätään niin Oculus Riftin, HTC Viven kuin Samsungin omien 360 laitteiden julkistusten myötä. 360 materiaalin katsontaan simppelimmillään tarvitset pahvilaatikosta rakennetun katseluvempeleen tai sitten hieman edistyneemmän Samsungin lisälaitteen nimeltä Gear VR.

Itse olen koittanut tuota pahvilaatikko versiota ja olihan se hauska demo siitä millaista VR voisi olla. Peleihin tarkoitetut Oculus Rift ja HTC Vive ovat minulta vielä koittamatta, mutta nämä todella kiinnostaa kokeilla joskus. Myös videomatskun tuottaminen 360 materiaaliksi kiinnostaa ja tänä päivänä tämä ei voisi olla enää yhtään helpompaa sillä Samsung on tuonut tähänkin oman lisälaitteen nimeltä Gear 360.

Olen myös nähnyt härpäkkeitä, joissa on 6 GoPro kameraa synkattu yhteen ja sen avulla tehty 360 video. Itse en ole näitä päässyt vielä väsäämään sillä en omista 360 kameraa saati 6 GoPro kameraa.

Sainkin tietooni, että VR:n avulla on toteutettu myös motivaatiopuhe futisseuralle legendaarisen Harry Redknappin avustuksella. Tämä video on toteutettu myös mainostarkoituksessa Samsungin toimesta, joten voisin kuvitella, että tekemiseen olisi käytetty myös Samsungin Gear 360 kameraa. Mutta jos lähdetään oikeasti miettimään VR:n tarkoitusta niin tämmöiseen motivointiin tämä on mahtava työkalu ja siitä kun lähdetään vielä pitemmälle niin miettikääs mitä saisi aikaan esim. koululaisille kun näytettäisiin tämän avulla esimerkiksi Taj Mahalia tai muuta matkakohdetta oppitunneilla. Mahdollisuudethan olisivat käytännössä rajattomat.

Itse jäänkin seuraamaan mielenkiinnolla miten 360 videot ja pelit edistyy tässä lähivuosien aikana. Samoin odotan mielenkiinnolla miten hintataso lähtee laskuun ja milloin noihin alkaa oikeasti olla varaa. Samsungin Gear VR on suht edukas, mutta se pyörii vain Samsungin uusimmissa puhelimiessa ja tietokoneille pelaamiseen tarkoitetut Oculus Rift ja HTC Vive vaatii koneelta jotain ja hintaa on ihan tarpeeksi vielä.

Pari kommenttia vielä futisseuralta, joka tämän videon näki (New Mills AFC).
Michael Boateng: ”To be transformed into a professional footballer for 5 minutes was amazing.”
Adam Blackburn: ”It was really inspirational, the adrenaline pumping ’round in my system, it got me going, it made me feel like it was the biggest match I would ever be going in to.”

Alla on tämä toteuttettu 360 video jolla Redknapp motivoit New Mills AFC tiimiä.

Toteutettu yhteistyössä Samsungin ja Be Onin kanssa.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *