Vuosi 2009

Vuosi 2009 alkaa olla lopuillaan (onneksi!) ja pohdiskelin useaan otteeseen pitäisikö edes kirjoittaa tätä viestiä sillä en koe, että vuodessa 2009 olisi loppujen lopuksi mitään kirjoittamisen arvoisa koontia ollut.
Mutta päätinpä vilkaista blogin arkistoa ja katsella mitä olenkaan loppujen lopuksi teille asti kertoillut tästä vuodesta, sillä en nyt kaikkea (en todellakaan) kerro tässä blogissa. Osa jää pois ja osa tulee kirjoitetuksi.
Joten koitetaanpas kerrata jotenkin vuotta 2009, eli on tulossa sekalaista tekstiä!

Otsikoita kun tutkailen niin blogin sisältö on ollut suhteellisen it-painotteista (kuten pitääkin). Tietysti jotain vähän henkilökohtaisempaa on kuten muutosta juttua ja näin mutta enemmän juurikin it sälää.

Peleistä on jonkin verran tullut hypetettyä, lähinnä juuri sotapeleistä kuten CoDyt, Operation Flashpoint ja America’s Army. Mutta ne on pelejä mitä pelaan joten odotettavissahan se tämäkin oli.

Liiinuxit, joo niitä. Niistä on ollut juttua niin Eeen kanssa kuin perus häsläys niitten kanssa, on totta että on tullut säädettyä enemmän Linuxien kanssa, mutta tosin webbipalvelin puolen kanssa enemmän. Sillä olen loppujen lopuksi menossa siihen suuntaan ”urallani”, että tulen todennäköisesti tekemään töitä www-puolen hommissa, en ehkä niinkään sivujen suunnittelussa vaan ihan koodipuolen toteutuksissa.
Osa tietää, osa ei. Olen ollut kohta vuoden päivät erään yrityksen kanssa tekemisissä ja toteuttamassa heille webbisovelluksia (en täysin yksin vaan kaverin kanssa). Ja tätä kautta tullut saatua kokemusta ja taitoa toimia tällä alalla. (plus roppakaupalla ressiä ja vapaa-ajan katoamista kun pitäs sitä kouluakin käydä vielä samalla).

Hmm… mitäs meinasinkaan seuraavaksi kirjoitella… keskeytettiin.. Ai niin sosiaaliset mediat. Niistä on ollut juttua jonkin verran, esim. Twitteristä ja Facebookista ja tulette huomaamaan vielä lisää tässä tulevien viikkojen aikana. Ja tämähän liittyy osana myös PeLE projektiin, joka taas liittyy opiskeluihin. Ja jep vieläkin tietotekniikkaa tosin kohta alkaa olla viimeisiä hetkiä koko koulussa.

Mitäs muuta, niin leluja, tietokoneita, sälää ja mitäs kaikkea sitä onkaan tullut vuoden aikana hankittua tänne kämppään kun vähän pääsi työhön niin oli jotain mitä käyttääkkin. Eli on tullut päiviteltyä konetta, hankittua iPhone, hankittua työkäyttöön läppäri, Xbox 360 ja mitäs muuta… unohdin ehkä jotain, mutta ei sillä niin väliä.

Olikohan se siinä se vuosi 2009 ainakin blogin puolelta.. hmm.. Ulkoasu on tietty uudistunut taas X kertaa vuoden aikana ja tälläkin hetkellä se on työn alla oikeastaan, joten ei uutta siinäkään.

Mitäpä jäi päällimmäisenä mieleen vuodesta 2009?
Tällä hetkellä pitää melkein sanoa, että työt jäi mieleen ja on mielessä. Sekä asiat joita ei aleta blogin kautta jakelemaan.

Mitäpä odotan vuodelta 2010?
Tähänkin voisi sanoa, että töitä. Mutta myös tavoitteena olisi saada Tradenomin paperit taskuun.

No jopas sille tuli pituutta.Tämä merkintä jää todennäköisesti vuoden 2009 viimeiseksi, joten hyvää tulevaa vuotta 2010!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *