100 000 kävijää tai ei kannata?

Törmäsin tämmöiseen englanninkieliseen lausahdukseen: ”If you are not getting 100,000 visits to your site a month it’s not really worth doing”. Tämähän tietysti viittaa siihen, että bloggaaminen ei olisi kannattavaa jos et saa blogillesi 100 000 kävijää kuussa.

En itse lähde tuolle kannalle, toki tuolla määrällä varmaan saat enemmän tuloja sivuilla olevista mainoksista. Itselläni ei ole blogissani 100 000 kävijää kuukaudessa, eikä ole niin väliksikään. Tietty tuommonen luku olisi kiva joskus saavuttaa, mutta siihen vaadittaisiin jo jonkin verran enemmän työtä.

Itsehän teen tätä lähinnä harrastuspohjalta, tavotteena ei ole niinkään tehdä biljoonia vaan tehdä tätä ihan huvin vuoksi ja samalla kehittää itseäni tässä. Arvostelut, kirjoitukset ja muu sisältö on minulle lähinnä hauskaa ajanvietettä ja jos siitä jokusen karkkirahan saa taskuun niin mikä ettei. Joskus käy toki niin, että saan jonkun tuotteen arvosteluun ja silloin tulee nörtille joulufiilis!

Kävijämääristä ei muutenkaan kannata stressata. Itse en joka päivä tuijota analytiikkaa ja katso miten on mennyt. Katson silloin tällöin onko täällä ollut kävijöitä ja mitenkä on muuten mennyt sivustolla. Hakusanat lähinnä kiinnostaa noissakin, niistä löytyy yleensä se paras anti sillä ne ovat suhteellisen huvittavia.

Minun vinkkini aloittelevalle bloggaajalle ja miksi ei muillekkin on seuraavanlainen: Bloggaa omaksi iloksesi ja älä stressaa kävijöistä.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

4 kommenttia

 1. Muistatko linkkiä sivustolle, jossa luit tuon?

  Kävijämäärien suhteen laatu korvaa usein määrän. Samaan tapaan se aihe, joka sivustolla on, vaikuttaa tosi paljon siihen kannattaako homma rahallisesti vai ei.

  Olen huomannut, etteivät ainakaan foorumien suurilta kuulostavat kävijämäärät tuota yhtä paljon kuin paljon pienemmät kävijämäärät esimerkiksi jossain tuote-esittelyn sivulla.

  1. Tuohon oon törmänny parilla eri sivulla, mutta siitä on jo jonkin aikaa ja tuo lausahdus tuli mieleen taas tässä yksi päivä.

   Aika moni foorumi harrastaa minusta haamukäyttäjiäkin. Sillä saadaan pumpattua sitä kävijämäärää ylös mitä näytetään sivustolle sekä jossain tapauksissa kirjoitellaan monen tunnuksen avulla, jotta näyttäisi että olisi keskustelua.

   Itsellä Google tuo aika paljon trafiikkia noihin vanhempiin juttuihin. Esim. tuon aurinkokennolaturi jutun videon päätin tehdä sen takia, koska alkoi Googlesta tulla alkuperäiseen juttuun liikennettä. Kesä taisi laukaista tarpeen tuollekkin Googlaamiselle :D

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *