Androidin Twitter-sovelluksen ”lagaaminen”

TwitterItsellä oli jokusen päivän ongelmana Androidin Twitter sovellus. Nimenomaan tuo Twitterin itse tekemä sovellus. Se avautui oikein, mutta sen jälkeen se alkoi lataamaan twiittejä ja muuta dataa, jolloin ruudulla pyöri pienen pieni harmaa ympyrä latauksen merkiksi. Tuo ympyrä saattoi pyöriä siinä hyvinkin kauan ja tuota se teki vähän joka välilehdellä – olit sitten etusivulle, yhteyksissä tai omassa profiilissa.

Ajattelin jakaa teille oman ratkaisuni tähän ongelmaan. Koitin tietysti pakottaa ohjelman lopetusta ja näin, mutta sekään ei tuntunut auttavan. Twitterin selaaminen oli lähes mahdotonta sillä tuo vain latasi ja latasi noita twiittejä ja mitään ei kuitenkaan ruudulle tullut. Verkkoyhteydessäkään ei ollut mitään vikaa sillä kaikki muu toimi täysin oikein. Tätä myöskin tapahtui parina eri päivänä joten ei ollut päivästäkään kiinni.

Eilen illalla sitten olin jo alkamassa poistaa Twitter sovellusta ja mietin jo toisen hankkimista, mutta huomasin välimuistin tyhjennys namiskan. Päätin kokeilla sitä ja kas kummaa sehän toimi. Twitter alkoi lataamaan twiitit oikein ja homma pelasi kuten pitääkin.

Alla onkin suhteellisen simppelit ohjeet siihen miten saat Twitter sovelluksesta (ja muistakin) tyhjennettyä tuon välimuistin. En osaa sanoa onko muissa Android puhelimissa samat askeleet, mutta periaate on sama.

  1. Mene Asetuksiin
  2. Asetuksissa valitse ylhäältä Lisää -välilehti
  3. Lisää -välilehdellä onkin Sovellusten hallinta – mene sinne (kuva)
  4. Sovellusten hallinnassa valitse Twitter (tai muu ohjelma) (kuva)
  5. Kun olet ohjelman valinnut, niin klikkaa Tyhjennä välimuisti -painiketta (kuva)
  6. Homma valmis, kokeile toimiiko Twitter kuten pitääkin

Itselläni tämä tosiaan auttoi ja toivottavasti tästä on apua muillekkin!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *