Apple iPad2 – markkinoiden paras tablet?

Apple julkaisi Maaliskuun loppupuolella päivitetyn version suositusta iPad tabletistaan. Muutamilla pienillä ja parilla suuremmallakin uudistuksella Applen jalansija tablet markkinoilla alkaa olla todella vankka. Ensimmäisen polven iPad ostajilla ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin sillä suoranaisia huippuominaisuuksia uuteen versioon on lisätty niukasti. Toki vannoutuneelle Apple fanille ostos on välttämätön.

Toinen versio iPadistä tulikin markkinoille monien mielestä verrattain vikkelästi, jopa yllättävänkin nopeasti ottaen huomioon Suomen aseman Applen markkinoilla. Kilpailu on kuitenkin ympäri maailman tablet markkinoilla erittäin kovaa ja jokainen euro tai dollari tulee tehdä vielä kun käsissä on paras laite kuluttajille. Uudella iPadillaan Apple heittääkin nyt jo toisen ässän pöytään ja muille valmistajille jälleen rimaa korkeammalle.

Hieman faktoja itse laitteesta ja sen uudistuksista. iPad 2 on jopa kolmasosan ohuempi kuin edeltäjänsä. Painostaankin se on komponenttivaihdosten ansiosta pudottanut peräti 15%. Surffaaminen, sähköpostin luku ja elokuvien katsominen on entistäkin sujuvampaa. Ensimmäinenkin iPad tarjosi todella mielyttävän kokemuksen, mutta päivitetty versio on piirun verran parempi tässäkin.

Kuitenkin suurin potku koneelle on siinä, että sisuksiin on nyt upotettu A5-prosessori tuplaytimellä. Tämän käyttäjä tulee huomaamaan etenkin moniajossa ja yksinkertaisesti siinä että kaikki prosessit todellakin toimivat paremmin ja nopeammin. Graafista suorituskykyä on myös hiottu entisestäänja grafiikka onkin nyt jopa yhdeksän kertaa parempi kuin edeltäjässään, ja noin iso ero on jo valtava.

Akun kestoa on onnistuttu kuitenkin uudistuksista huolimatta lisäämään ja Apple tarjoaakin kuluttajilleen jopa 10 tunnin akunkestoa. Takakannen kameran rinnalle on lisätty toinen kamera näyttöpuolelle palvelemaan videopuheluita. Kameroiden laatu on jopa luokkaa HD, joten tässäkään Apple ei ole säästellyt. Etukamera lisääkin laitteen käyttömukavuutta entisestään.

Multimedia laitteena iPad II on siis entistäkin parempi. Johdonmukaisesti voi sanoa, että kaikki leffojen katselusta, kuvien selailusta vaikkapa casino peleihin on tehty toimivaksi kokonaisuudeksi. Applen erittäin herkkä ja toimiva kosketusnäyttö takaa loistavan käyttötuntuman ja esimerkiksi pelien kuten kenon pelaaminen onnistuu laitteella loistavasti. Voi vain odottaa miten kilpailijat kuten Samsung onnistuu vastaamaan Applen heittämään todella kovaan haasteeseen.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

  1. Menee vielä aikaa ennen kuin noista laitteista on jotain muutakin hyötyä kuin mahdollisuus prameilla. ;-)

    1. iPadin näkisin kameran apuna hyvinkin helposti. Kuvat langattomasti siihen ja iPad olisi kevyempi kantaa kuin läppäri ja helpompi ottaa käyttöönkin vielä. On niitä oikeasti hyviäkin sovelluksia niille olemassa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *