Blogimaailmassa kuohuu

Tänään on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen päivä suomalaisten bloggaajien maailmassa. Nimittäin on sadellut sähköposteja, joissa pyydetään poistamaan eräs blogipostaus.

Kysehän on Twitterissäkin hashtagin saaneesta #NovaTrotters hässäkästä. Tämä on ylittänyt myös uutiskynnyksen sillä, esimerkiksi Tietoviikko uutisoi näin:

Useat suomalaiset bloginpitäjät kertovat saaneensa tänään sähköpostin, jossa ilmoitetaan Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailun järjestäjän tehneen heistä rikosilmoituksen.

Viestin mukaan Nova Trotters on tehnyt rikosilmoituksen ja tutkintapyynnön Websiteracea, Nova Trottersia ja kilpailua ”koskevista, valheellisista ja herjaavista nettikirjoitteluista.”

Viestissä pyydetään poistamaan kilpailua koskevat kirjoitukset verkosta, jolloin asiaa ei vietäisi eteenpäin. Joidenkin kirjoitusten kohdalla viesti mainitsee päämiehen harkitsevan haasteen nostamista ja korvausvaateita käräjäoikeuteen.

Alkuperäisen sähköpostin voitte käydä lukemassa vaikka täältä. Useat tutut ja tuntemattomat bloggaajat ovat saaneet tämän. Pistän tähän hieman listaa kenen olen bongannut saaneen tämän viestin.

Ja on varmaan vielä moni muukin saanut tämän. Itse en kuitenkaan ole tätä saanut. Olen varmaan säästynyt tältä? Kai… Kirjoittelin itsekin aikoinaan aiheesta pienen postauksen.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

7 kommenttia

  1. Tyhjänpäiväistä draamakuningastouhua taas. Tuotteita (kuten verkkosivuja) saa arvioida ihan sananvapauslainkin puolesta, ja helvetti jäätyy jos tuo oikeusjuttu menee minnekään. Jos siitä, että minä sanon noita verkkosivuja susipaskoiksi (koska ne ovat) voisi nostaa minut oikeuteen, eihän minkään asian arviointi tai arvostelu esim. toimisi kun huonot arviot antaneet lehdetkin olisivat samantien käräjillä.

  2. Se lakimiehen nimissä lähetetty uhkaus oikeustoimilla on lähetetty useille bloggaajille ihan samanlaisena, eli siinä ei ole eritelty millä sivulla olevat kirjoitukset ovat oikeustoimien syynä. Minäkin sain tuollaisen viestin ja lähetin sen lähettäjälle kysymyksen, jossa pyydän selvittämään tarkemmin millä nettisivullani olevia tekstejä pitäisi mennä poistamaan. :-)

    1. Jotkut ovat saaneet vastauksena vaan linkin, mutta eivät sitten sen enempää. Eli hämärä hommaa ja perusteita kun ei oikein ole niin tuskinpa postaukset tulevat katoamaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *