”Parhaat” verkkosivut

En voinut vastustaa tähän tarttumista omassa blogissani. Rolle kirjoitti artikkelin Suomen huonoimmat verkkosivut ja kyseessä on Websiterace.comin ”Suomen parhaat verkkosivut” -kilpailu.

Katsoin vuoden 2009 yksityisten sarjan voittajia ja ihmettelin, että mitähän ihmettä tässäkin on taas tapahtunut. Onko joku päättänyt ”trollata” kisan ja äänestää HUONOIMMAT voittoon.
Katsoin vielä äänestysohjeita ja siellähän olikin, että ”Huomaathan, että samalta tietokoneelta hyväksytään max. 5 ääntä/sivusto/vrk!”. Joten voin äänestää 5 kertaa vuorokaudessa yhtä sivustoa? Eli hetkinen… eikös äänestyksen idea ole, että annetaan yhden kerran oma ääni haluamalleen sivustolle?

En usko, että kyseessä on mikään kauhean virallinen kilpailus sillä en ole itse kuullut tästä ennen. Ja tutkittuani sivustoa huomasin, että esimerkiksi Tiedotteet sivu on vielä työnalla sekä siellä haetaan yrittäjiä vetämään eri kisasivustoja. Ööö hetkinen… noitahan kisasivustoja voisi perustaa helposti itsekin ja tuossa kun on franchising takana niin tietty emofirma vie osan voitoista ja näin pois päin. Ei mitenkään kauhean vakuuttavalta minun korviin kuulosta….

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

8 kommenttia

 1. Jep, mätä kisa kaiken kaikkiaan. Tuntuu vain oudolta ja epätodelliselta että noinkin "virallisen" näköiseksi tehty kisa on saanut "voittajiksi" varmasti netin surkeimmat sivut.

  1. Tiedä sitten mitä kautta noikin sivustot on tonne ehdolle eksyneet. Kun loppupeleissä omat ekat sivutkin olivat paremmat kuin nuo… En tuohon sivustoon luota yhtään enkä anna arvoa tuon sivun kilpailulle.

   Ja sitä paitsi internet on pullollaan miljoona kertaa parempia sivua, Suomessakin on paaaaljon parempia sivuja.

 2. Kisassa itsessään ei sinänsä ole juuri mitään ihmeellistä moniin muihin kilpailuhin, joihin voi maksua vastaan osallistua ja voittaja valitaan maksunsa maksaneiden joukosta.

  Kisan markkinointi ja kutsut voidaan kyllä kyseenalaistaa kovallakin kädellä.

  Bloggaajat ovat tässä tietynlaisia nörttejä, joilla on jollain tavoin yhtenäinen käsitys, että tämäntapainen maksullinen osallistuminen on tavalla tai toisella huijausta. On muodostunut kuva, että bloggaajat sisäistävät asian niin, että he edustavat jotain yleistä oikeustajua tai ainakin oikeudenmukaisuuden tajua asiassa, mikä on vähintäänkin hassua, julmemmin ilmaistuna narsismia. Lähtökohtana tuntuu olevan asiasta laskuttaminen.

  Miten tämä nyt sitten kenenkään elämää muuttaa, tiedä häntä.

  Erityisenä piirteenä tässä on se,että jos Nova Trottersin uhkauskirje onkin todella harrastelijamaisesti laadittu ja myös koko idea, että yleensä bloggaajia kannattaa uhkailla niin myös bloggaajista osa toimii hyvin äärirajoilla lain rajamailla ja osa on selkeästi ylittänyt lakia.

  Se, että otetaan sähköpostiviestejä ( ja muita dokumentteja ) ja koioidaan ne suoraan kirjoittajan kaikkine yhteystietoineen nettiin ei voi olla kakilta osiltaan millään laillista. Ne on varmasti tarkoitettu vain vastaanottajille kuten fyysinen kirjekin jne… osasta viesteistä on ehkä poistettu, että viesti on tarkoitettu vain vastanottajalle ja kylmän viileästi kaikki laitetaan omaan blogiin ja jossain tapauksissa toisten blogeihin ( ettei jäisi kiinni ). Joka tapauksessa oli niin tai näin, bloggaajien viesteihin ei kannattane missään tapauksessa reagoida koskaan millään tavalla ja heidän kanssaan kannattaa asioida vain ja ainoastaan pätevien ja statukseltaan kovien lakimiesten välityksellä, mutta ei uhkailla. Mitään sopimuksia ei myöskään kannata näiden kanssa tehdä, koka he laittavat kaikki sopimukset tai kenties vain osan viestejä ( mikä on manipulointia ) nettiin välittömästi. Ties vaikka sosiaaliturvatunnuksiesi kanssa.

  Koska näin on, ei kannata noteerata näitä missään tapauksissa, koska päät eivät käänny millään keinolla ja kaikki julkaistaan netissä. Herää kysymys onko kaikkien motiivi ihan puhdas vai onko joukossa myös niitä, jotka haluavat tahrita bisnesmielessä toisten mainetta.

  Äärimmäisen sinisilmäisesti on tässä uskottu olevan tehon toivottavan lakimiehen kautta. On tehty asia, jota ei saa takaisin ja sitä ei olisi missään tapauksessa kannattanut tehdä näin.

  Ikävä piirre on se, ttä mitään totuutta ei netistä asiasta löydy ja ihmiset uskovat älyttömällä tavalla, että hakukoneen hakutukoksiiin voi luottaa. Joku voi halutessaan tehdä oikeastikin täysin perättömiä väitteitä.

  Nyt tuli loputon suo, koska asiat eivät ole selviä.

  Hyöty tässä mennee bloggaajille. He yhdistävät linkein toistensa blogeja ja ne nousevat hakutuloksissa.

  Osa kirjoittaa asiatekstiä, osa ihan bullshittiä. He ovat kuitenkin kuin lääkäreitä, jossa kollega on aina oikeassa.

  1. Kisassa itsessään ei sinänsä ole juuri mitään ihmeellistä moniin muihin kilpailuhin, joihin voi maksua vastaan osallistua ja voittaja valitaan maksunsa maksaneiden joukosta.

   Ihmeellistä siinä ei sinällään ole, mutta kisa on parhaista verkkosivuista eli jos haluat päästä kisaamaan niin pitäää maksaa… Tuon tittelin saaja ei tule olemaan Suomen parhaiden verkkosivujen tekijä. En nimittäin usko, että kukaan alkaa maksamaan saadakseen tuon tittelin. Firmat ehkä mainoksien takia, mutta tässä on ollut kisan luonne semmoinen, että ei hirveästi keulita tuolla voitolla.

   Sonera sen sanoikin: (<a href="http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Verkkosivukilpailu+haluaa+vaientaa+herjaavan+kirjoittelun+/1135264034931&quot; rel="nofollow">Hs.fi)

   Viime vuonna Suomen parhaiden verkkosivujen kilpailun voitti TelinSoneran tytäryhtiön Tele Finlandin verkkosivut. "Näin siinä pääsi käymään", TeliaSoneran verkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Janne Pullinen kertoo.

   TeliaSoneralle selvisi kilpailun järjestelyiden luonne vasta, kun se sai tiedon voitostaan. Pullisen mukaan yhtiö ei ole käyttänyt tietoa voitostaan omassa viestinnässään, eikä se aio osallistua kilpailuun enää tulevaisuudessa.

   Joka tapauksessa oli niin tai näin, bloggaajien viesteihin ei kannattane missään tapauksessa reagoida koskaan millään tavalla ja heidän kanssaan kannattaa asioida vain ja ainoastaan pätevien ja statukseltaan kovien lakimiesten välityksellä, mutta ei uhkailla. Mitään sopimuksia ei myöskään kannata näiden kanssa tehdä, koka he laittavat kaikki sopimukset tai kenties vain osan viestejä ( mikä on manipulointia ) nettiin välittömästi. Ties vaikka sosiaaliturvatunnuksiesi kanssa.

   Kyllä näihin kannattaa reagoida, sillä koko viesti mikä laitettiin bloggaajille on täysin aiheeton ja asiaa on lähdetty lähestymään väärällä tavalla. Sen sijaan, että olisi suoraan uhkailtu rikosilmoituksella (joka on aiheeton) niin olisi piätny lähteä keskustelemaan rakentavasti.

   Miten voit yksilöidä bloggaajiin tämän, että he laittavat esim. sopimuksia nettiin? Idioottejahan löytyy laidasta laitaan ja jokaisella pitäisi olla järkeä päässä, että kunnioittaa salassapitosopimusta esim. työnantajansa kanssa.

   Ikävä piirre on se, ttä mitään totuutta ei netistä asiasta löydy ja ihmiset uskovat älyttömällä tavalla, että hakukoneen hakutukoksiiin voi luottaa. Joku voi halutessaan tehdä oikeastikin täysin perättömiä väitteitä.

   Totta, että netissä olevaa tietoa pitää suodattaa. Tässä tapauksessa Internet tuppaa olemaan oikeassa siinä, että kilpailu en enemmän tai vähemmän hämärä.

   Myös se on totta, että osa lähtee liian kärkkäästi tämän kimppuun ja provoaa ihmisiä voimasanoilla yms. turhuudella.

   Suosittelen tutustumaan Wikipediasta löytyvään artikkeliin Streisandin ilmiöstä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Streisandin_ilmi%C3%

   Se myöskin pitää paikkansa, että jos nettiin jotain laitat niin se ei helpolla lähde pois. Tämä tuskin heti katoaa tapetilta.

 3. Suoraan sanottuna mitä helvettiä AB sepostaa tuossa?

  "Se, että otetaan sähköpostiviestejä ( ja muita dokumentteja ) ja koioidaan ne suoraan kirjoittajan kaikkine yhteystietoineen nettiin ei voi olla kakilta osiltaan millään laillista. Ne on varmasti tarkoitettu vain vastaanottajille kuten fyysinen kirjekin jne… osasta viesteistä on ehkä poistettu, että viesti on tarkoitettu vain vastanottajalle ja kylmän viileästi kaikki laitetaan omaan blogiin ja jossain tapauksissa toisten blogeihin

  ( ettei jäisi kiinni ). "

  Kannattaa ehkä hiukan ajatella mitä sitä menee suoltamaan ja muutenkin niin paskaa että ei mitään järkeä. Mikähän ihmeen suoja sitä voi olla itselleen osoitetussa kirjeessä tai sähköpostissa?

  Kirjesalaisuus? Varmaan sillon olisi jos AB lukisi tai julkaiset esim. minulle osoitetun kirjeen tai sähköpostin..

  Jos siinä minulle osoitetussa kirjeessä tai sähköpostissa tai pöytäliinassa ei ole mitään yksityisyyden suojaan liittyvää tietoa esim. sosiaaliturvatunnus tai että Markolla on nuha. Tai sitten joku oman vitsin keksinyt siihen kuten AB peloittelee taas tietämättömiä että voisi olla teos…

  Eli jos haluaisin niin voisin alkaa skannailemaan minulle lähtettyjä kirjeitä ja julkaisemaan ne internetissä. Samalla tavalla voisin alkaa julkaisemaan tuota +2000 viestin sähköpostilaatikkoa ihan julkisuuteen jos sille päälle tulisin.. Ei ole mitään rikollista toimintaa -_-

  "

  Joka tapauksessa oli niin tai näin, bloggaajien viesteihin ei kannattane missään tapauksessa reagoida koskaan millään tavalla ja heidän kanssaan kannattaa asioida vain ja ainoastaan pätevien ja statukseltaan kovien lakimiesten välityksellä, mutta ei uhkailla. Mitään sopimuksia ei myöskään kannata näiden kanssa tehdä, koka he laittavat kaikki sopimukset tai kenties vain osan viestejä ( mikä on manipulointia ) nettiin välittömästi. Ties vaikka sosiaaliturvatunnuksiesi kanssa.

  "

  Tämäkin asia on varmaan monesti jo mainittu mutta ei sitä järkeä ole kun ensin aloitetaan rikoisilmoituksella ja lakimiehellä uhkaamaan blogi viestin poistamisessa? Uskon että pääosin blogaajien kanssa voi asioida ihan asiallisesti ja ilman sitä lakimiestä. Sopimuksien solmiminen nyt hitusen taas eri asia johon en kantaa ala ottaa kun en tiedä aiheesta mitään. Eli voi sitä itsehillintää käyttää ja ei kannata uskoa sitä naapurin AA näissä asioissa. Tekstin manipulointi on tietenkin ikävää ja tunkea sanoja muiden suihin.

  Ihan tästä innostuneena voisin tweetata tätä eteenpäin ja laittaa omaan blogiin/kotisivuille ja vessapaperiin kirjottaa tämän keissin.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *