Etäduunia

Bongasin The Oatmeal saitilta sarjakuvan ja ajattelin käydä sen osat läpi tässä. Linkki sarjakuvaan: http://theoatmeal.com/comics/working_home

Sarjakuvahan näin nopeasti suomennettuna on: Miksi kotona työskentely on sekä upeeta ja kauheaa. Ajattelin antaa näihin aiheisiin oman näkökulman ja te voitte kommentoida myös!

Etätyössä hienoa

Ei tarvitse herätä tuskallisen aikaisin

Tämä on kyllä hyvä puoli kotona työskentelyssä kun ei mene aikaa siihen, että menee työpaikalle ja jää aikaa nukkumiseen. Myös sekin, että voi vaikuttaa itse siihen milloin työpäivä alkaa ja milloin loppuu. Tosin eipä ole yksi tai kaksi kertaa puhelin soinut aamulla.

Vähemmän vietettyä aikaa autossa

Tämäkin on hyvä puoli, kun ei tarvitse ruuhkassa istuskella.

Vähemmän keskeytyksiä

Tämä taas riippuu tilanteesta. Jos olet yksin kotona ja ei ole tosiaan muita häiritsemässä niin tämä pitää paikkansa. Tilanne voi olla toinen jos kotosalla on joku muu.

Vähemmän ulkona syömistä

Tämäkin pitää sinänsä paikkansa jos työpaikalla ei ole omaa ruokalaa tai ei ota omia eväitä. Kotona ruoan voit tehdä itse ja siihen aikaan kuin on nälkä.

Joustava aikataulu

Totta, niin totta. Et ole rajoitettu siihen, että teet sen ma-pe 8-16 ajan töitä vaan voit hieman joustaa ja tehdä muulloin sitten hommia. Kunhan muistaa, että tekee sovitut työt!

Kauheaa etätyössä

Sosiaalisten taitojen heikkeneminen

Ei pidä ainakaan omalla kohtaa paikkaansa! Sosiaalista kanssakäymistä voi harrastaa muunkin kuin työn puitteissa.

Häiriötekijät

Totta, osittain. Tietty töissäkin tulisi samalla tavalla seurattua välillä uutisia ja muita sivuja. Se tuo pienen tauon siihen työntekoon.

Stressi suhteessa

En koe tätä ainakaan tällä hetkellä todeksi. Aika näyttää pitääkö tämä paikkansa.

Rytmin katoaminen

Rytmi ei sinänsä ole kadonnut, se on pysynyt hallinnassa.

Työkavereiden kanssa vitsailun väheneminen

Tämä voi pitää paikkaansa, mutta kun työkaverikin tekee samalla tavalla etätyötä ja on koneen päässä samaan aikaan kuin itsekin niin ei tämä omassa tapauksessa ole vähentynyt minnekkään.

Loppusanat

Lopuksi ottakaa huomioon, että olen tehnyt vajaa 1.5 vuotta töitä kotoa käsin ja ei ole ollut isompia ongelmia tämän työtavan kanssa. Sekä työntekijä, että työnantaja on ollut tyytyväinen työn tulokseen.

Kommentoikaa ja kertokaa oma mielipiteenne!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

3 kommenttia

  1. Itsekuria pitää olla etätyöskentelyssä todella paljon. Ja sitä järjestykykyä, että tulee tosiaan ne rutiinit. Häiriötekijät ihan normaalissakin duunissa ovat vain hyvä asia. Mielestäni esim. pienten fb/iltalehti -taukojen pitäminen lisää työtehoa. Hermoja pitää toki lepuuttaa aina välillä. :)

  2. Itse olen aina miettinyt, että miksi nuo pienimuotoiset tauot hommien teosta pitää vietellä aina koneella istuen, jos siis todella haluaa hermojaan lepuutella. Etätyöskentelyssä ainakin on enemmän vaihtoehtoja tauko-aktiviteeteiksi. Työpaikalla saattaa olla sitten melko nihkeää, jos tikkataulua tai minigolfrataa ei löydy..

  3. Jahas PeLEttäjät heräilee horroksesta :P

    Duunissa häiriötekijä antaa nimenomaan juuri pientä hermolepoa. Ja koneen ääressä sitä yleensä on työpaikalla, mutta itsellä tulee täällä kotona tehdessä lähinnä käveltyä ympäri kämppää ja katseltua ulkomaailman menoa ikkunasta.

    Tässä kun pohdin niin miksi ei työpaikalle tauko/kahvitilaan jotain nyrkkeilysäkkiä laita johon voisi turhautumisen purkaa, joskus olisi tarvetta siellekkin :P

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *