iPod shuffle

Posti toi tänään yhden omppu tuotteen lisää. Nyt oli vuorossa iPod shuffle! Tämän hankinnan syynä oli se, että itsellä ei ole mp3 soitinta tällä hetkellä ja puhelimen akku kuluu suhteellisen aktiivisesti. Tietysti laitteen pieni koko ja näppäryys on eduksi!

Seuraavaksi kerron hieman tästä laitteesta ja kerron ensivaikutelman tästä pienestä, mutta pippurisesta vekottimesta. Parin viikon tai kuukauden päästä tulee sitten artikkeli, jossa kerron mitä olen pitänyt tästä laitteesta. Tarkkailtavia asioita saa siis kertoa!

Otetaan nämä tekniset tiedot ensin käsittelyyn. Kokoahan tällä vekottimella ei ole juuri lainkaan! Leveys on 31,6mm, korkeus on 29mm ja syvyys on 8,7mm (klipsin kanssa) – painoakin on vain 12,5 grammaa! Musiikkia tähän menee 2 gigatavua, joka riittää omaan tarpeeseen varsin mainiosti. Applen sivut lupaa joka 15 tunnin akkukestoa, joten sekin on minusta kunnossa! Ja siihen käy normaalit 3,5mm plugilla olevat kuulokkeet!

Ensivaikutelmana tuli mieleen, että onpa se pieni! Laitteen koko ei nimittäin ole päätä huimaava! Soitin oli pakattu Applemaisesti, joten tämänkin paketin aukaseminen oli helppoa ja vaivatonta (ei kirosanoja tarvittu!).

Itse valitsin tämän sinisen värisenä, koska se näytti yksinkertaisesti parhaimmalta ja pidän sinisestä. Jostain syystä tuo pinkki ei oikein uppoa minuun… jännä juttu, eikös?

Paketissa tuli itse soittimen lisäksi mukana kuulokkeet, usb-piuha, pikaohje ja omppu tarra! Kuulokkeet ovat Applen perus kuulokkeet ja usb-piuha on siitä ovela, että se menee soittimen 3.5mm liitäntään ja sitä kautta ladataan ja siirretään musiikkia koneelle. Ovelaa kerrassaan!

Käyttöönotto oli myös helppoa. Laitoin usb-piuhalla kiinni koneeseen, avasin iTunesin ja synkkasin luomani soittolistan iPodiin. Ei paljon helpompaa voisi olla enää! Tietysti akkua pitää ladata jonkin verran ja lataus onnistuu vain tämän usb-piuhan kautta. Pitää kokeilla joskus toimiiko iPhonen verkkovirta laturi tämän soittimen kanssa.

Mainittakoon laitteen painikkeista vielä pari juttua. Niitä on nimittä vain muutama. On nämä perus seuraava/edellinen, lisää/vähemmän volyymiä ja play/pause – sekä näiden lisäksi nappi josta saa puheena korvaan kappaleen nimen tai sitten akun tilan. Äänenä on tietysti mikropuhemainen ääni! Sekä liukukytkin mistä soitin menee päälle voi suoraan valita soittotilan, eli soittaako shuffle-tilassa vai normaalissa tilassa. Sopiva määrä painikkeita ja mitään ylimääräistä ei ole!

Meinasi unohtua, tämä kerran mainittu klipsi. Tämän avulla saat soittimen kiinni näppärästi vyöhön tai melkein mihin vaan keksit sen klipsin pistää.

Toinenkin asia meinasi unohtua! Otin soittimeen kaiverruksen – tämähän ei maksanut mitään ja saat laitteesta vielä yksilöllisemmän. Paljastettakoon, että ostin ystävänpäivälahjaksi toiselle puoliskolle samanlaisen soittimen, mutta pinkkinä ja samalla kaiverruksella.

Kuten sanoin niin tulevaisuudessa tulee sitten artikkeli tämän soittimen kokemuksista!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

3 kommenttia

 1. Sanotaan Ompusta mitä tahansa niin se on kiistaton fakta, että Apple tekee nerokkaimmat musiikkisoittimet. Tämäkin pikkuinen sen todistaa. Itselläni on 5th gen Nano ja se on palvellut uskollisesti kohta pari vuotta tuulessa ja tuiskussa sen kummemmin hepulia saamatta.

  Hienosti kestänyt ilman erillistä suojausta jopa suurkeittiön tiskiosastolla työskennellessä, jossa ilman kosteus on ihan omaa luokkaansa. Soitinta olen roveltanut märin käsin ja se on pudonnut ties mihin ja aina vaan tuo pelittää ilman ongelmia. Ennen iPod:n hankintaa ehdin rikkoa tusinan verran sekalaisia laadukkaiksikin kehuttuja MP3-soittimia kuin myös tuntemattomia Hong Kong-mallejakin. iPod on tähän mennessä ollut kestävin soitin…

  1. Näinhän se on. Omppu on tehnyt hyviä tuotteita ja niissä on sitä innovatiivisuuttakin matkassa ja osa yrittää jopa matkia Omppua. Noh tulokset on yleensä mitä on…

   Voittaahan tuo jo tämän aikoinaan olleen Zen Stone Plussankin (link).

   Saa nähdä miten kauan tuo omani kestää, toivottavasti pitkään :P Ei siinä ainakaan mitään särkyvää ole, koska yksi könttähän tuo on ja aukominenkin taitaa väkivaltaista puuhaa olla :D

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *