Lautapelailua

Tästä on pitänyt kirjoittaa jo kauan sitten sillä ei tämä tässä joulun aikaan tapahtunut. En siis saanut (ainakaan vielä) lahjaksi lautapeliä vaan näitä on tullut hankittu aiemmin parikin kappaletta. Kirjoitan parista pelistä erikseen vielä omat artikkelinsa.

Lapsena nämä olivat aivan loistavaa ajanvietettä ja kukapa ei muistaisi Aliasta, Pictionaryä, Monopolia, sitä henkilön arvauspeliä ja monta muuta yhtä legendaarista peliä minkä kanssa tuli illat istuttua sisarusten ja/tai kavereiden ja/tai serkkujen kanssa.

Nyt nämä vanhat klassikot ovat kaunis muisto mielessä ja on tullut tilalle hieman aikuisempia versioita tai ei oikeastaan versioita vaan aikuismaisempia lautapelejä. Näissä vaaditaan jo hieman ajattelua, taktiikkaa, strategiaa ja ymmärrystä tai ainakin joissain vaaditaan. Tietysti näitä pelejä olisi voinut pelata silloin junnunakin, mutta ei sillon ollut näitä (ainakaan tietääkseni).

Viime aikoina on tullut hankittua itseasiassa kolme täysin uutta lautapeliä ja nämä kaikki ovat hieman aikuisimmille suunnattu. Tuli nimittäin hankittua ensin Carcassonnen 10 vuotis juhlasetti, sitten pienenä herätteenä Menolippu niminen peli ja nyt uusimpana tuli hankittua Mallorca niminen peli. Mallorcaa en ole vielä kerennyt koittamaan. Tulen ainakin Carcassonnesta kirjoittamaan kokonaan oman setin ja katotaan josko noista kirjoittaisin kanssa omaa artikkelia.

Onpa muuten iPadillekkin tullut hankittua tuo Menolippu ja Carcassonne, sen verran hyvää viihdettä ne ovat tuolla tabletillakin. Varsinkin kun tabletilla on mahdollista pelata yksin tekoälyä vastaan. Eli traanaus on suhteellisen hyvin hoidettu noissakin.

Niin se aika kultaa muistot noiden vanhojen pelien osaltakin. Tosin Monopoli on vieläkin suhteellisen hauska peli, ehkä siksi kun nykyään tajuaakin jotain noista asioista :)

Kertokaahan suosituksia lautapeleistä ja omia kokemuksianne!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *