M-Pic projekti

Ajattelin blogailla tästä hieman tänne. Olen aloittanut uuden/vanhan projektin. Nimittäin kuvagalleriaa olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä. Ja nyt aloin sitten tekemään sitä. Tässä projektissa on se ero, että tämän tekeminen on täysin teidän seurattavissanne ja te voitte ehdottaa ominaisuuksia tähän. Projektin tulos tulee myös ilmaiseksi jakoon teille.

Eli tarkoituksena on tehdä kuvagalleria, jonka olisi loppujen lopuksi tarkoitus korvata Flickr ainakin minun osaltani. Eli ominaisuuksina tulee olemaan ainakin kuvien uploadaus, kansiointi, yksityiset kansiot sekä paljon paljon muuta. Nyt on jo tehty päätöksiä omalta osaltani, että se tulee käyttämään Fancyboxia ja jQueryä apunaan. Kielinä tulee olemaan PHP, javascript, ajax, css ja html. Tietokantana tullaan käyttämään MySQL tietokantaa. Sovelluksen lisenssiä voidaan vaihtaa, kunhan kerkeän paneutua siihen paremmin.

Eli projekti on seurattavissa seuraavan osoitteen takaa: http://code.google.com/p/m-pic/
Projektiin voit ehdottaa ominaisuuksia:  http://code.google.com/p/m-pic/issues/entry?template=Feature%20request

Tietty kaikki kommentit tähän ketjuun tullaan huomioimaan ja lisäämään tuonne. Samalla saan tilaisuuden kokeilla Google Codea.

Antaa tulla! Kaikki ehdotukset otetaan vastaan!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

 1. Seuraan mielenkiinnolla. Itsellänikin meneillään kuvagallerian koodaus, tosin se perustuu jo aikaisemmin koodaamaani ja sivuillani esillä olevaan kuvagalleriaan. Lähinnä olisi tarkoitus demota CSS3+HTML5+AJAX -yhdistelmää, saa nähdä mitä saan aikaiseksi.

  Ehdotuksia projektiisi: kuvien tagaus, luokittelu tagien mukaan, luokittelu kuvasuhteen mukaan, geotagit, exif-tietojen esitys… siinä nyt muutama alkuun, muut voi ehdotella lisää :)

  1. Itselläkin on vanhaa koodia olemassa ja tulen käyttämään varmasti aika paljon jQueryä, HTML5 ja CSS3 tulee varmaan jotenkin mukaan ja jossain välissä homma pyöritetään noiden päälle kokonaan.

   Tagaus tulee / luokittelut tulee kyllä jollain tapaa / geotagit ja exif tulee :P

   Eilen illalla innostuin yhden saitin ansiosta ja tulen rakentamaan tälle myös oman sivuston ja Google Coden puoli tulee pysymään enemmän koodikasana ja aluksi ainakin englanninkielisenä paikkana softalle. Sivu tulee suomeksi näin aluksi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *