Minecraft

Koska sivupohjaa ei näy vieläkään niin pitää kertoa sen myöhästymiseen syykin. Kyseessä on peli nimeltä Minecraft. Löysin pelin uudestaan viikko sitten, aiemmin olin pelannut ilmaista rakentelu versiota selaimella ja nyt löysin Youtubesta videoita kyseisestä pelistä ja se oli sitten menoa se.

Kyseessä on siis Markus ”Notch” Perrsonin kehittämä erittäin addiktoiva hiekkalaatikkopeli. Pelin satunnaisesti generoima maailma on ISO! ja siellä voi pelaaja tehdä mitä lystää. Haluatko rakennella linnoja, tehdä järjettömiä rakennuksia, kaivaa tai jotain muuta? Mielikuvitus on oikeastaan rajana (tosin peli on Alpha vaiheessa, joten ihan kaikkea mitä halajat ei välttämättä voi tehdä).
Pelissä on myös vihollisia, jotka spawnaavat öisin avoimille alueille ja jos kaivoksia satut kaivamaan niin varo pimeitä luolia! Voit rakennella erilaisia työkaluja, aseita, suojia ja materiaaleja. Tuli tuossa rakenneltua laava lattiaakin.

Kaivoksien tekeminen on melkein välttämätöntä, mikäli haluat löytää resursseja kuten timanttia, hiiltä, rautaa ja redstonea.
Itse olen rakennellut omaan ensimmäiseen maailmaani kaksi kaivosta.
Ensimmäinen menee viistossa täysin pohjaan asti ja jatkuu siitä tunnelina pohjaa pitkin. Sieltä tuli löydettyä hyvin resursseja ja törmäsin siellä laavaankin ensimmäisen kerran.
Toinen kaivos menee pystysuoraan pohjaan asti ja jatkuu taas vaakasuoraan tunnelina, kunnes nousee viistossa maan päälle. Tämä kaivos tulee eri paikassa ylös kuin oma tukikohtani, joten sinne toisen tukikohdan rakentaminen on oma projektinsa.

Ajattelitte varmaan ensimmäisenä kun näitte kuvan tästä pelistä, että ”HYI HELKUTTI MITKÄ GRAFIIKAT”. Tietty pelissä on hieman ”vanhahtavat” grafiikat, varsinkin siltä aluksi tuntuu kun on tottunut hienoihin grafiikkoihin. Mutta peli on äärimmäisen addiktoiva ja grafiikasta viis se toimii suhteellisen hyvin vaikka onkin Alpha vaiheessa.

Suosittelen itse peliä kaikille ja tällä hetkellä olen saanut pari ihmistä innostumaan tästä pelistä ja toivottavasti saisin muitakin innostumaan tämän kirjoituksen myötä.

Mainittakoon vielä, että pelistä on olemassa moninpeli versio, mutta se on vielä suhteellisen buginen. En ole kunnolla testannut moninpeli serveriä vielä, mutta tulen testailemaan sitä enemmänkin.

Käykää kurkkaamassa Minecraftin sivuja osoitteesta www.minecraft.net ja lopuksi teille vielä video eilisestä löydöstä kaivoksessa.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

11 kommenttia

 1. Haha! myökin aben kaa jäätii tähän pelii koukkuu, on kyl ollut hyvä peli, tosin mie en uskalla pelata enää pimeällä kun tulee liian jännät paikat siellä luolissa vastaan :D

  1. :D Ei ny luolis mitää… tosin toi Slime vähä säikäytti :D

   Kattoo kuhan saa sitä omaa pientä minecraft servua ni sinne vaa rakentelee :P Voi kestää pari viikkoo ennenku saa pystyyn tonki ihmeen :D

   1. Joo todellaki tullaan sit sun servulle rakentelee! Sitä odotellessa.. yksin pelaaminen on vähän välillä tylsää ja pelottavaa, tommosta slimeä mulle ei kyl oo viel onneksi tullut vastaan :P

 2. KUN PELAA SITÄ IHME ILMASTA VERSIOO NI EN LÖYÄ MITÄÄN MUOKKAUSVALIKKOO SIELTÄ ENKÄ MITÄÄN V***N VASAROITA TAI MUUTA SELLASTA…
  help me!

  1. Hei, voisitkohan kertoa ongelmastasi tarkemmin.
   Voisit myös käyttää muitakin kirjaimia kuin kapseja.

   Ilmaisversiosta en juurikaan tiedä, sillä pelaan itse ”kokoversiota” eli olen ostanut pelin.

   1. no en kyllä tosiaankaan aio ostaa sitä maksullista versiota.
    Ei oo tullu mitään slimeä eikä sellasta vastaan.
    En kyllä älyy mitään mistään rakkennusjutusta…:/

 3. voi tietysti olla mahollista ettei ilmaisversios oo semmosta jumakautan
  rakennusjutskaa
  tylsää

  paljon terraria maksaa?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *