#MKnet @ QuakeNet

Jotkut muistaa varmaan ajan jolloin ylläpidin omaa webhostia ja ajan jolloin tarjosin ilmaisia irssi shellejä. Näiden kokemusten kautta olenkin kerännyt oppia ja tietoa itselleni tätä päivää varten. Nämä ilmaiset projektit ovat mahdollistaneet sellaisen oppimisen mihin en muuten olisi välttämättä tilaisuutta saanut. Olkoon tämä alku teille kaikille ilmaisena vinkkinä: Säätäkää, kokeilkaa ja yrittäkää!

Takaisin otsikon mukaiseen aiheeseen eli #MKnet kanava on auennut QuakeNetin puolella. Ne jotka tietää mistä puhutaan niin antaa paukkua ja tulkaa sinne! Tutut saavat voicen :)

Ne jotka ei ole ihan kärryillä mistä puhutaan niin valotetaan tätä hieman teille. Tällä kertaa en tarkoita termillä #MKnet hashtagia #MKnet (tosin olen sitä Twitterissä käyttänytkin) vaan kanavaa IRCin puolella nimeltä MKnet ja vieläpä QuakeNetin verkossa. IRCillä en myöskään tarkoita IRC-galleriaa vaan sitä aitoa ja oikeata Internet Relay Chattiä!

Miten tuonne pääsee? Hankkikaa IRC clientti. Tämmöisiä ohjelmia on esimerkiksi Irssi, mIRC, X-Chat tai vaikkapa Colloquy. En ala erillistä ohjetta tekemään tälle, mutta Google varmaan kertonee lisää.

Kanavan tarkoituksena tulee olemaan se, että koitetaan saada siellä vapaamuotoista keskustelua aikaan ja se tulisi myös toimimaan podcastin tukena kun sitä nauhoitetaan. Tarkoituksena on alkaa nauhoituksia striimaamaan livenä ja samalla voisi heittää kommenttia aiheisiin liittyen ”suoraan lähetykseen”. Tämä formaatti voisi toimia vallan mainiosti varsinkin pidemmissä podcast -jaksoissa.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *