Sony Xperia Z4 Tablet

Android tabletin hankkimisesta kirjoittelin juttua jo pari kuukautta sitten. Kuten tuossa artikkelissa totesin niin jään odottelemaan tämän Xperia Z4 tabletin tulemista markkinoille. Reilu kuukausi sitten sitä alkoi saada Elisalta ja se tuli käytyä koppaamassa. Tässä artikkelissa katsotaankin onko tämä pärjännyt minun käytössä. Aloitetaan kuitenkin spekseistä, vertailun vuoksi laitoin rinnalle iPad Airin speksit – Xperia Z4 korvaa siis iPad Airin omassa käytössä.

[table id=4 /]

Suurimmat erot on oikeastaan muistin määrässä (3 Gt vs. 1 Gt), akun koossa (6000 vs. 8600 mAh) ja painossa olikin myös pientä eroa (85 g).

Ensikosketus

Ensimmäinen huomio laitteesta oli sen keveys. Se tuntui kevyemmälle kuin entinen iPad Air. Xperia Z4 on kyllä 85 grammaa kevyempi speksienkin mukaan. Takakansi tuntui mukavalta kädessä ja kokonaisuudessaan laite tuntui laadukkaalta keveydestä huolimatta. Mukanahan tuli perinteiseen tapaan itse tabletti ja laturi sekä tietysti nivaska lappuja joita ei yleensäkään lueta.

Android on itsessään tuttu itselle Samsung Galaxy S4 kautta, mutta Lollipop versio on uusi tuttavuus. Käyttöönotto itsessään sujui helposti, Google tilin tiedot sisään ja homma onkin sitä myöten selvä.

”Arvostelu”

Päätin tällä kertaa tehdä videon muodossa tämän arvostelun ja alla onkin tämä kyseinen video!

Lopuksi

Tulen kirjoittelemaan tästä hieman lisää ja otankin käsittelyyn jokusen lisävarusteen mitä minulla on tähän tablettiin sekä Android pohjaisia sovelluksia tulee täällä näkymään.

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita kuten aina!

Linkit:

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

4 kommenttia

  1. Hei, vieläkö laite toimii? Ostin marraskuussa 2015, muutoin täysin moitteettomasti toimiva ja ajantasainen, mutta akun blokit menevät pimeäksi yksi kerrallaan eli laite sammuu, kun tulee akusta pimeä blokki vastaan. Käynnistyy uudelleen heti latauksessa ja näyttää akun olevan esim 56% täynnä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *