Vinkkejä verkkokaupasta ostamiseen

verkkokauppaOlen viime aikoina jaellut vinkkejä erinäköisistä asioista ja nyt otankin verkkokaupat haaviini. Mitään yksittäistä verkkokauppaa en ala mainostamaan, mutta jokunen linkki saataa vilahdella – tämä on tarkoitettu hieman yleisemmälle tasolle.

Ensinnäkin jos et ole hirveästi ostellut verkkokaupoista tavaraa ja muutenkin englanninkielitaito on ruosteessa niin suosittelisin suosimaan suomalaista. Suomesta löytyy hirvittävä määrä erilaisia verkkokauppoja ja niitä kannattaakin hyödyntää. Isommissa verkkokaupoissa kun tuppaa olevaan vielä usein tarjouksia ja postikulutkin voit saada ajoittan jopa ilmaiseksi. Pienemmätkin verkkokaupat pitää monesti sisäänheitto terjouksia ja näin voit saada jonkin tuotteen todella edullisesti.

Toisekseen kannattaa hieman kiinnittää huomiota verkkokaupan ulkoasuun ja ”siisteyteen” sillä tästä voi hieman päätellä itse verkkokaupan luotettavuutta. Hieman voi tietty tutkia sitä missä verkkokauppa sijaitsee ja ketä siellä on takana, ”googlaaminenkaan” ei huono asia ole.

Muutenkin kannattaa hieman ”googlata” sillä verkosta voit löytää alennuskoodeja hyvinkin helposti. Esimerkiksi suosittuun CDON -nimiseen verkkokauppaan löytyy suhteellisen helposti alennuskoodeja. Muutenkin kannattaa hyödyntää alennuskoodit, mikäli niitä löytää sillä tällöin voi saada suhteellisen hyviä alennuksia aivan uusista tuotteista.  Aika usein saat ainakin postikulut ilmaiseksi.

Maksaminen verkkokaupassa toimii usein suomessa suoraan verkkopankkimaksamisen kautta ja usein maksu onnistuu myös luottokortilla sekä mahdollisesti laskulle. Ulkomailla maksaminen onnistuu usein PayPalin kautta sekä luottokorteilla – suosittelenkin PayPalin käyttämistä ulkomaisissa verkkokaupoissa mikäli tämä on mahdollista.

Viimeinen vaihe on se toimitus, suomalaisissa verkkokaupoissa on toimitusvaihtoehdot suhteellisen kattavat aina postista kotiinkuljetukseen. Ulkomaillakin on kattava valikoima toimitusvaihtoehtoja ja joskus sen saa jopa ilmaiseksi ja halvemmalla kuin suomessa. Siellä on vaihtoehdot myös postista kotiinkuljetukseen ja onpa usein vielä kuriirin toimituksella. Tietty kuljetuksen hinta riippuu siitä minkä valitset ja kesto samaten – mitä enemmän maksat kotiinkuljetuksesta niin sitä nopeammin tilaamasi tuote/tuotteet on sinulla. Itse olen usein päätynyt halvimpaan ratkaisuun eli postiin kuljettamiseen, jokusen kerran kotiinkuljetus on ollut pakko ottaa kuten kun tilasin television verkosta tai tuon astianpesukoneen asennuksineen.

Itseasiassa viimeinen vaihe on se odottaminen ja se tunnu kun sinulle tulee postissa kasa paketteja ja pääset aukaisemaan ne – sehän on silloin joulu – tai ainakin melkein. Itselleni on paketit tulleet perille hyvin ja ei ole ollut moitittavaa tuotteiden kunnostakaan – liekö käynyt sitten tuuri itsellä.

Tämmöinen paketti tällä kertaa ja toivottavasti joku sai tästä jotain irtikin! Kommenttia saa tuttuun tapaan jättää tuonne alas!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

1 kommentti

  1. Kannattaa myös ennen nettikaupassa asioimista tsekata joltain foorumilta, blogista tai arvostelusivulta, minkälaisia ostokokemuksia ihmisillä on juuri siitä firmasta. Lisäksi mitä tuoreempia ostokokemuksia on saatavilla, sitä paremmin ne luultavasti pitävät paikkansa. Esimerkiksi Pelivarikosta on joku ostanut tuotteen kuusi viikkoa sitten eikä ole vieläkään saanut sitä (http://kokemus.info/pelivarikko). Tuon ostokokemuksen perusteella ainakin minä aion tilata jostain muualta kuin Pelivarikosta…

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *