Tapaaminen.net uudistui

Oma projektini Tapaaminen.net sai uutta väriä pintaan. Uudistuipa se käytännössä kokonaan myös koodiltaankin. Tapaaminen.net on nyt Laravelin päälle rakennettu ja avointa lähdekoodia.

Lähdekoodi on tosiaan avoimesti saatavilla Githubista ja sitä kehitetään jatkuvasti eteenpäin – tällä hetkellä lähinnä omin voimin.

Uudistuksia on kasa päin jo itsessään tuolla taustalla. Näkyvin uudistus on nimenomaan ulkoasu, mutta isona ominaisuutena on myös käyttäjätilit saapuneet. Sivustoa voi käyttää ilman käyttäjätiliä kuten aina ennenkin.

Vanhat tapaamisen linkit menee vanha.tapaaminen.net sivustolle, joten nekin toimii aivan kuten ennenkin.

Taustalla tapahtuu paljonkin. Ensinnäkin virheistä tulee suoraan ilmoituksia Bugsnagin kautta minulle ja siitä issue Githubiin – näppärää. Uusi sähköposti tukea varten on avattu: apua@tapaaminen.net. Samoin sivulla on tukea varten myös livechat.

Uusia ominaisuuksia tehdään lähipäivinä vielä lisää. Ihan kaikki vanhan järjestelmän ominaisuudet ei vielä ole tulleet, mutta ne tulevat lähiaikoina.

Suunnitelmissa on myös tuoda kauan kaivattu aikojen määrän valinta sekä aikojen lisäys ja poisto jälkikäteen. Samoin koodia tullaan siistimään ja optimoimaan sekä testejä kirjoittelemaan.

Kommentit ovat aina tervetulleita ja kysymyksiä saa esittää.

Palvelimen vaihto ja miten tämä nyt toimii

Olen viime aikoina puuhastellut Laravelin parissa ja tuli törmättyä tässä yhteydessä Laravel Forgeen. Eilen tuli sitten tehtyä sinne tili ja sen kautta Linodeen virtuaalipalvelin. Sen takia tein muuten Linodeen, koska ne tuplasi muistin määrän. No nyt minulla on sitten uusi palvelin, jonne siirrän omat projektit yksi kerrallaan tässä tämän viikon aikana. Oma blogini oli ensimmäisistä siirroista.

Minulla oli ennen DigitalOceanilla virtuaalipalvelin ja pidän edelleen tästä palvelusta. Sen päällä oli VestaCP, joka hoiti sitten sivujen hallintaa ja asensi palvelimet yms. minun puolesta. Tuo Forge kuitenkin mahdollistaa vieläki helpomman hallinnan ja suoran deployn Gitistä, joten lähdetään sen kanssa leikkimään. Siitä on varmasti hyötyä myös töiden kanssa, joten ei tässä voi kun voittaa – eikös?

Forge tukee myös suoraan Let’s Encryptiä, joten minun sivuilla (ja muillakin) on nyt SSL sertifikaatti täysin ilmaiseksi! Kannattaa muuten kokeilla tuota, on suhteellisen simppeli käyttää, mutta jos haluaa itse tehdä niin vaatii hieman palvelinpuolen osaamistakin.

Oma sivusto on nyt siis Linoden päällä ja sillä on ssl sertifikaatti. Karsin lisäosia jonkun verran ja samalla otin käyttöön GitHub repositoryn ja Bedrockin tälle sivulle. Niin siis tämä sivusto on GitHubissa ja voitte sitä ihmetellä repostani MarkoKaartinen/MarkoKaartinen.net. Tuonne kun teen pushin niin se tulee täysin automaattisesti tänne. Tämä on hyödyllinen varsinkin, jos minulla olisi täysin itse tehty teema tässä alla ja muutenkin.

Pientä bugia ja säätöä on vielä varmasti ja jos huomaat jotain niin pistä kommenttia tai mailia minulle markokaartinen@gmail.com osoitteeseen!