Dropbox

Dropboxista olen maininnutkin aiemmin kirjoittamassani artikkelissa. Nyt kuitenkin heitän jokusen vinkin, kuinka Dropboxia voi käyttää kunnolla hyödyksi.

Opiskelujen apuna

Dropbox soveltuu parillakin tapaa opiskelujen avuksi. Jos tallennat Dropboxiin vaikka koulutyösi, pääset käsiksi siihen koulussakin helposti verkon yli, samalla kaikilla koneillasi on sama versio työstäsi.

Otetaan esimerkki: Tein opinnäytetyötä kaverini kanssa ja meillä oli tallennuspaikkana Dropbox kansio, joka oli jaettuna molemmille. Tällöin meillä oli molemmilla aina uusin mahdollinen versio työstä ja vaikka molempien koneet olisivat tuhoutuneet, olisi Dropboxin palvelimella ollut kopio työstä.

Töiden apuna

Jos teet töitä kotona/työpaikalla ja vielä eri koneilla niin Dropbox auttaa sinua pitämään työtiedostosi ajantasalla. Mikäli kännykkäsi tukee Dropboxia, asenna se puhelimeesi ja tällöin saat tiedostot vielä kännykkääsi.

Jos samoja tiedostoja tarvitsee usea ihminen niin jaa kansio työkavereidesi kanssa. Tällöin tiedostot pysyy ajantasalla kaikilla.

Sinun apunasi

Haluatko kaikki tiedostosi ajantasalle läppärisi ja pöytäkoneesi välillä. Oli sitten tiedostoina musiikkia tai kuvia – niin homma hoituu.

Itse olen esimerkiksi käyttänyt Dropboxia siihen, että olen synkannut Minecraftin tallennukset Dropboxiin ja tällöin saanut käyttöön jokaisella koneellani samat tallennukset.

Loppusanat

Näiden parin esimerkin turvin voi huomata, että mahdollisuudet Dropboxin hyödyntämiseen ovat hurjat. Oletuksena saat käyttöösi 2 gigatavua tilaa, mutta tätä linkkiä käyttämällä saat hieman lisää tuon 2 gigatavun lisäksi: http://db.tt/fQrXKpR

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

3 kommenttia

  1. Dropbox lan-käytössä on isojen tiedostojen kanssa aika kömpelö. Kuitenkin lähiverkko on nopeampi kuin se, että siirretään ensin tiedostot nettiin palvelimelle.

    1. LAN käytössä ja isojen filujen kanssa on kömpelö, tosin vikaa on myös ISP:n uppikaistan vähyydessä… Verkkokovo tai vastaava toimii tuolloin paremmin.

      Teksteissä ja kuvissa tämä toimii kuitenkin vallan mainiosti.

  2. Nettinopeudet alkaa olla niin suuria, että isoissakin tiedostoissa Dropbox on koettu varsin hyödylliseksi välineeksi. Ainoastaan Dropboxin ilmaisversion tilarajoitus 2GB tulee vastaan, mutta esimerkiksi 700 mb tiedosto synkronoituu reilusti alle 20 minuutissa kotikoneelta työkoneelleni.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *