iPhone ja appsit osa 3

On aika kirjoittaa se kolmas osa sarjalle iPhone ja appsit. Kyseessähän on minun kirjoittama pieni postaus iPhonen appseista ja miten ite olen kokenut ne. Luehan myös aiemmat osat: osa 1 ja osa 2. Ja tässäkin osassa on käytetty iPhone 4:sta!

Ja alkuun heti pieni huomautus! Neljäs osa tulee jos te haluatte sen! Eli laittakaa kommenttia tähän postaukseen ja ennen kaikkea tahtoisin kommentteja siitä MITÄ appseja tahtoisitte nähdä! Ja sitten itse asiaan!

Twitter

Tästä oli jo osasta yksi, mutta siellä taisi olla Tweetdeck käytössä. Nyt on kuitenkin jo vaihtunut Twitter nimiseen appsiin. Älypuhelimen kanssa Twitter muuttuu jo täysin erilaiseksi tavaksi käyttää SoMea, sillä sitä tulee räplättyä erittäin usein kun odotat jotain jossain. Hieno app ja nyt kun push notifikaatiot tuli käyttöön tässä, niin homma vaan parani. Itse suosittelen tätä sovellusta erittäin lämpimästi!

Evernote

Tämä on suhteellisen uusi löytö ja varsinkin, kun Macin hankin niin Evernote löysi tiensä iPhonelle sitä kautta. App on loistava ja tekee mitä pitääkin eli muistiinpanot ja ne synkkautuvat nettiin/mäkkiin ja iPhoneen. Suosittelen tätäkin sovellusta!

Dropbox

Vanha tuttu pc:ltä, mutta iPhoneen tämä saapui vasta jokunen kuukausi sitten. Saan nyt synkattua kaikki tiedostot niin pc:lle, mäkille kuin iPhonelle. Hieno appsi ja kannattaa hankkia!

Instagram

Tämäkin on erittäin uusi löytö luuriini. Appsin tarkoitus on ilmeisesti, että nappaset kuvan ja jaat sen SoMeen, erittäin näppärää. Itselläni menee tällä hetkellä Instagrammin kuvat vain Twitteriin – ehkäpä Facebook ja Tumblr voisi saada osansa tästä appsista? Pistetään sekin toimintaan lähiaikoina. Seuraavan linkin takaa voitte bongata ottamani kuvan Instagrammilla: http://instagr.am/p/51Zu/

Posterous

Viime hetken lisäys tähän settiin (kiitos @heinikangas). Posterous on simppeliin blogaamiseen tarkoitettu palvelu. Eli Tumblr kaltainen palvelu kyseessä siis. En tule päivittämään omaa Posterousta aktiivisesti, koska on jo Tumblr tili. Ensivaikutelma ohjelmasta – simppeli ja homma taitaa toimia. Noh laitoin postausta niin en saanut esim. vaakatilaan – sekä ohjelma kaatui ekan postauksen yhteydessä ja se taisi tulla kahteen otteeseen verkkoon. En innostunut Posterouksesta sen enempää kuin ekalla kokeilulla ilman tätä appsia.

Ja muistakaahan vielä kommentoida! Ja ilmoittaa mitä appseja pitäisi neljänteen osaan laittaa!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

5 kommenttia

  1. Mukava kattaus hyvinkin SoMe-henkisiä appseja. Kiitokset artikkelista. Tämän innoittamana muistui taas Instagram mieleen ja lähti tehokäyttöön. Neljänteen voisit esitellä hieman erikoisempia mutta kuitenkin hyödyllisiä sovelluksia kuten vaikkapa GetGlue ja vaikkapa Dropboxia hyäöyntävän koodaajan editorin: Nebulous Notes etc.

    1. SoMe on pop ;) Neljäs osa tulee jos on tullakseen – jotain erilaista voisi tietty kokeilla tuon puhelimen kanssa. Ehkä se JB artikkeli kunhan se untethered tulee. Ei keskeneräistä innosta koittamaan…

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *