E-kirjat, mistähän pirusta?

Suomalaisia e-kirjoja on suhteellisen vaikea löytää järkihintaan. Onkohan tämä ihan mahdoton yhtälö? Käsitykseni mukaan e-kirjan hinta pitäisi olla halvempi kuin normaalin painetun, eikö? Tutkiskelin tässä Steve Jobsin elämänkerrasta kertovaa kirjaa e-kirjana ja sen hinta hämmensi. Suomalaisen e-kirjakaupassa tämä maksoi jopa 25,90 euroa, kun taas Elisan omassa Elisa Kirjassa sama teos maksoi 19,50 euroa. Paperisena kirja maksaa 27,95 euroa Suomalaisessa. HUH!

Edellinen oli yksi esimerkki ja minusta tuo kahden euron hintaero Suomalaisessa on suhteellisen pieni ja ei houkuttanut millään muotoa ostamaan tuota. Mainittakoon tähän väliin, että omistan tuon kyseisen teoksen ihan paperisena. Otetaan vielä ihan vertailun vuoksi Amazonin Kindlelle oleva versio Steve Jobsin elämästä, sen hinta on englanninkielisenä 13,79 dollaria (eli noin 11 euroa).

Itselläni on iPad 2 joten haluaisin sillä lukeakin, lähinnä sen koko puhuu kirjoja vastaan. Nimittäin tuo Steve Jobsista kertova kirja on suhteellisen hyvän kokoinen ja mielummin kantaisin iPadiä mukana kuin sitä kirjaa. Tämä helpottaisi ainakin matkalaukun pakkaamista kun ne ”tiiliskivet” voisi jättää pois.

Mikäli jollain on hyviä vinkkejä e-kirjoihin liittyen tai miksi ei muutenkin aiheesta iPad + lukeminen, niin saa aivan vapaasti kertoa!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

3 kommenttia

 1. Täytyy ottaa huomioon muutama seikka:

  Suomi on kielenä kovin pieni, joten kääntäminen näkyy aika hyvin kirjan hinnassa. Kirjoihin täällä tulee vielä alv.En ole aivan varma mitä se esim jenkeissä on, jos ylipäätään on. Mutta eipä ne e-kirjat vrt paperiversioihin sielläkään sen halvempia ole. Itseasiassa halvin mitä nopealla silmäyksellä löysin oli $13,29, eli jopa hieman halvempi mitä mainitsemasi kindleversio.

  Jokatapauksessa, kallista on. Ehkä se vielä tulee pokkarina aseman kioskilta ostettavaksi:).

  Mutta hyvää pohdintaa ja mielenkiintoisia artikkeleja.

  1. Pokkarina se on ostettava, mutta kuvittelisin että e-kirjan hinta olisi halvempi johtuen siitä, että paino-, kuljetus- ja muut kustannukset katoaisivat siitä. Tosin tilalle tulee e-kirjan jakokustannukset, mutta en usko että se ylittäisi noita em. kustannuksia.

   Pitää tutkia miten tämä kehittyy, mutta e-kirjassa on kuitenkin se selkeä etu että niitä mahtuu esim. iPadiin useita ja tätä kautta laukun paino pienenee.

   Kiitos kommentistasi :)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *