iPhone ja appsit osa 2

On mennyt yli vuosi ensimmäisestä osasta ja ajattelin kirjoitella uuden osan sille. Tässä osassa on tarkoitus käydä muutama iPhonen app läpi ja nämä ovat taas vain minun mielipiteitäni – oman mielipiteen voit sanoa kommenttiosiossa.. Edellisestä artikkelista on muuttunut muun muassa se, että minulla on iPhone 4 ja iOS on päivittynyt jo 4.1 versioon asti.

App Store

Ensinnäkin KAIKKI ohjelmat mitä iPhonen ostetaan, hankitaan App Storen kautta – niin ilmaiset kuin maksullisetkin. Ohjelmien asentaminen on välillä liiankin helppoa ja 79 sentin ohjelmia tulee asennettua helposti. Ihmiset arvostelevat myös appseja ja kertovat kokemuksia niistä, jolloin ostopäätös helpottuu ja tiedät onko app rahan arvoinen.

Angry Birds

Kaikki varmaan tunnistaa nimen Angry Birds. Se on kuitenkin suomalainen ja ERITTÄIN suosittu peli! Pelissähän on tarkoitus tuhota sikoja erilaisia lintuja käyttäen. Siat ovat yleensä linnoittautuneet erilaisten rakennelmien turvaan.

Itse olen addiktoitunut kyseiseen peliin ja kaikki muut paitsi uusimman pätsin mukana tulleet kentät on tahkottu läpi. Pelin hinta oli muistaakseni 79 senttiä joten tuolle rahalle saat todellakin vastinetta tämän pelin kautta. Vaikka et iPhonea omistaisikaan niin se on saatavilla ainakin Androidille, Palmille ja onkohan Nokia Ovi-storessakin tämä mahtavuus.

Navigon

Navigon on yksi navigaattori sovellus iPhonelle, toinen vaihtoehto olisi ollut TomTom. Itse päädyin Navigoniin, koska luin siitä kehuja internetistä ja taisi olla jonkinlainen tarjouskin menossa kun hankin sen.

Itse olen ollut tyytyväinen hankintaan. Navigon on pelastanut minut jokusen kerran pulasta kun olen ollut liikenteessä täysin tuntemattomassa kaupungissa. Pari kertaa on tosin käynyt niin, että Navigon on kadottanut GPS signaalin kesken navigoinnin, tämä on tosin kestänyt hetken ja signaali on palautunut.
Tällä hetkellä ongelmana on tosin se, että autossani ei ole sopivaa telinettä iPhone 4:sta varten. Olen kerran joutunut myös käyttämään ns. ”oikeaa” navigaattoria kun lähdin Viroon ja Navigonissani ei ollut karttoja sinne. Onneksi sain lainaan TomTomin navigaattorin ja se oli loppujen lopuksi pätevä vekotin.
Jos iPhonelle tarvitset navigaattoria niin Navigon on hyvä vaihtoehto ja itse suosittelen sitä. TomTomin appsista iPhonelle en osaa sanoa, koska en omista sitä ja en koe tarvetta toiselle navigaattori appsille.

Loppusanat

Tässä oli vain pari appsia iPhonelle, mutta jos teiltä tulee kommenttia ja ehdotuksia mitä appseja pitäisi ottaa tutkiskeluun.
Tämmöistä tällä kertaa, kommentoikaa!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *