Joulukalenterin luukku 18

Suomalaiseen jouluun kuuluu ehdottomasti ruoka. Käynkin läpi omia lempiruokiani mitä joulun aikaan tulee syötyä. Olen pyrkinyt lisäämään linkin reseptiin vielä jokaisen ruoan kohdalle – ei välttämättä ole sama resepti millä kotona tehdään, mutta onpahan osviittaa teille!

Joulupuuro on yksi lemppareistani ja kyllä se riisipuuro maistuu muutenkin kuin jouluna. Tietenkin piparit pitää mainita vaikka ei se nyt varsinainen ruoka taida olla vaan enemmänkin tuota keksipuolta ehkäpä.

Kinkkuhan on tietysti joulupöydän kunkku monessakin suomalaisessa kodissa ja niin se on myös meilläkin. Onpa se isä jo ensimmäisen kinkun paistanut jo viime kuussa ja voin sanoa, että hyvää oli.

Meillä on myös yleensä joulun aikaan tarjolla erinäisiä pieniä suolaisia kuten lihapasteijoita sekä riisipiirakoita. Tietenkin pipareiden lisäksi löytyy myös joulutorttuja tuolta makeammalta puolelta.

Erilaiset laatikot kuuluu myös joulupöytään sekä karjalanpaisti – laatikoista oma suosikki onkin porkkanalaatikko.

En väitä, että meillä tehtäisiin kaikki alusta asti vaan käytetään osissa puolivalmiita annoksia. Jakakaahan kommentteihin omia jouluruokianne!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *