Kaikki kirjoitukset eivät menesty

Melkein kaikkien bloggaajien haave on luoda menestyvä blogi. Tämä ei mielestäni ole vielä siellä. Toki täällä on kirjoituksia, jotka keräävät päivä toisensa jälkeen katselukertoja Googlen kautta. Sekä niitä kirjoituksia, jotka linkitetään muualla ja ovat sitä kautta suosittuja jonkin aikaa. Osa kirjoituksista lähtee kiertämään sosiaalisessa mediassa. Sitten on nämä kirjoitukset, joita lukee vain kourallinen ihmisiä.

Itsellä on joka vuosi ollut pientä kasvua kävijämäärissä. Se johtuu juurikin niistä kirjoituksista, jotka menestyy paremmin kuin toiset. Ehkä menestyminen on sinällään väärä sana kuvaamaan tätä, pitäisi ehkä sanoa näin: Kaikki kirjoitukset eivät kiinnosta muita kuin bloggaaja itsesään.

Mikäli tarkastelen omia viimeaikaisia kirjoituksiani, huomaan seuraavat seikat:

  • Vanhemmilla on hieman enemmän katselukertoja, tämä johtuu taas Googlen hakutuloksista.
  • Uusissa erot ovat kuitenkin suhteellisen pieniä
  • Ne kirjoitukset, jotka saivat osumia SOMEssa tai on linkattu myös toisaalla, ovat suositumpia

Itsehän kirjoitan yleensä siitä mistä huvittaa ja siitä mikä kiinnostaa. Joskus käy niin sanotusti ”munkki” ja kirjoitus lähtee menestymään paremmin kuin olin uskonut. Otetaan esimerkiksi Paras tablet -niminen kirjoitus. Kirjoitin tämän melkein vuosi sitten ja tarkoituksena oli pohtia hieman omaa näkökulmaa. Tämä kirjoitus saa päivittäin osumia Googlen kautta, en uskonut tuon menestyvän noinkaan hyvin. Tästä voisikin tehdä uusinnan ja päivittää sen nykyiseen tilanteeseen sopivaksi.

Otetaan vielä toinen esimerkki. Kirjoitus nimeltä Kun kovalevy menee rikki, keräsi nopeasti katselukertoja. Tämä on osittain sen ansiota, että se linkattiin Digicamera.netissä. Tästä tiesi jo silloin, että nyt tehtiin jotain oikein kun se linkattiin toisaalla, huomasinpa sen myös pomppuna kävijämäärissäkin.

Hyvä vinkki kirjoituksien menestymiseen voisi olla se, että kirjoittaa semmoista sisältöä mitä itse haluaisi lukea ja mitä itse voisi etsiä tai kokea hyödylliseksi. Menestymistä parantaa myös se, jos aihe sattuu olemaan vielä ajankohtainen ja puhetta herättävä.

Tämän kirjoitukset menestyminen on kirjoitus hetkellä täysi mysteeri. En osaa sanoa kiinnostaako tämä ketään muuta, kuin niitä muutamaa ihmistä. Kommentit ovat aina tervetulleita!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *