Muuttaminen on mukavaa vai onko?

Tässä on nyt käynyt niin, että 7 vuoden asumisen jälkeen pitää muuttaa. Olemme asuneet nyt kaksiossa ja pääsemme vihdoin ja viimein muuttamaan kolmioon. Eli saadaan nyt kerralla yksi huone jo lisää, joka on meille 2 aikuiselle ja 3 eläimelle aikas tarpeen.

Muuttamiseen liittyy paljon tehtävää sekä muutenkin se on perhanan iso projekti. Suoraan sanottuna en pidä muuttamisesta, mutta tässä tulee samalla siivottua kaikki turha pois. Sekä onhan se mukava välillä saada hieman vaihtelua.

Tässä on parin viikon aikana tullut puuhattua niin sähkösopimusten, vakuutusten, kuin nettiliittymien kanssa. Osa hoituu helposti ja osa sitten vaatii jo enemmän säätöä.

Puhutaanko hieman rahasta. Varsinkin, kun muutetaan isompaan päin niin voi tulla tarve hankkia hieman uusia huonekaluja, verhoja sekä muuta kodintavaraa. Voi myös olla, että pitää pientä remottiakin tehdä. Muuttamisestakin tulee yleensä kuluja, kun esim. vuokra-asunnossa huonolla tuurilla maksat yhtäaikaa kahta vuokraa sekä pitäähän jostain muuttoauto (tai muu kulkupeli) saada. Ei ole ihan ilmaista touhua kuitenkaan… Voi siis tulla kysymykseen ottaa hieman lainaa ja maksella sitä sitten hissukseen takaisin päin, kun on päässyt asettumaan uuteen kotiin. Tämmöisessä tapauksessa kävisi hirveän hyvin joustoluotto tai vaikka ihan remonttilaina, jos sattuu isompaa remonttia olemaan edessä.

Itse kilpailutan kaiken ja pidän vielä enemmän siitä, jos joku palvelu tekee sen minun puolestani. Lainoja varten onkin olemassa Sortter niminen palvelu.

Ollaan kaikesta muuttostressistä huolimatta hyvinkin tyytyväisiä siihen, että päästään muuttamaan hieman isompaan asuntoon. On tätä jo pitkään mietitty ja odotettu ja nyt se on melkeinpä muuttamista vaille valmis homma. Täällä sitä elellään laatikoiden keskellä…

Otetaan tähän loppuun vielä Markon vinkit muuttoon:

 • Tee listoja
  Oikeasti kannattaa, meillä on tehtynä iso kasa listoja tehtävistä mitä tehdä ennen muuttoa ja mitä tehdä muuton jälkeen. Onpa siellä ostoslistakin mitä pitää todennäköisesti ostaa.
 • Pyydä apua
  Pyydä tuttavia apuun. Muuttolaatikoiden kantaminen yksin on vaikeaa ja hankalaa. Samaten säästät muuttokustannuksissa jos ei tarvitse muuttomiehiä tilata.
 • Ole ajoissa
  Muuttoauton varaamista ei kannata jättää viime tinkaan. Samoin osoitteenmuutokset ja muut muutokset kannattaa tehdä hyvissä ajoin.
 • Suunnittele
  Suunnittele muuttoa jo etukäteen. Mitä viedään ensin yms. Kannattaa myös laatikoita hieman kasailla niin, että mahtuu liikkumaan.
 • Kierrätä
  Me ollaan myyty tavaraa ja annettu ihan pois. Osa on ollut sitten ihan suoraan roskaa. Muuttolaatikoitakin voi saada ilmaiseksi esim. Facebookin Puskaradio ryhmistä.
 • Merkkaa pahvilaatikot
  Jos merkkaat pahvilaatikoihin esim. mitä ne sisältää ja minne huoneeseen menossa voi niitä jo hieman kantaa valmiiksi oikeaan paikkaan. Näin niiden tyhjentäminen on hieman helpompaa.
 • Pakkaa luovasti (hyvällä tavalla)
  Meillä on pakattu huoletta vaatteet sekä pyyhkeet yms. sopiva jätesäkkeihin. Osaa pyyhkeistä on käytetty astioiden pehmikkeenä.

Kommentteihin voit muuten laittaa omia vinkkejä muuttoon!

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Sortter Oy:n kanssa.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *