OP vaikeutti laskujen maksua

OP teki tietoturvan nimessä uudistuksen verkkopalveluihinsa. Sama uudistus vaikeutti elämääni kuitenkin aika paljon tai lähinnä laskujen maksamista. Maksoin nimittäin viime viikolla yrityksen laskuja (sielläkin OP käytössä) ja niitä oli jokunen siinä maksettavana. Ei normaalisti mitään, mutta tällä kertaa jokainen maksettava lasku piti hyväksyä vielä avainluvulla.

Itseäni ei häirinnyt se uudistus, että heti kirjautumisen jälkeen kysytään avainluku. Tämä sen sijaan häiritsee sillä tuo hidastaa tuota touhua jonkin verran ja tuo mielestäni turhan askeleen koko toimenpiteeseen. Eihän se neljän numeron kirjoittaminen ylivoimaista ole, mutta silti hidastaa jonkin verran ja lisää avainlukujen kulutusta. 300 avainlukua menee nopeasti ja kohta on varmaan jo 500 luvun listoja?

Tarjoan OP:lle ratkaisua tähän ongelmaan tai ainakin hieman helpotusta. Voisitte nimittäin tehdä koko laskun maksamisen niin, että jokainen lasku jonka maksat menee laskujonoon (tjs.) ja sen jälkeen kun olet lisännyt haluamasi laskut jonoon niin varmistaisit ne kaikki kerralla sillä avainluvulla. Tämä ajaisi mielestäni täysin saman asian kuin nykyinen, mutta hieman paremmin kun käsitellään useita laskuja kerralla. Itse yleensä maksan useamman laskun kuin yhden kerralla niin tämä olisi minun mieleinen ominaisuus.

Pistin äsken itseasiassa OP:lle palautetta tästä aiheesta ja kerroin samalla tämän kehitysehdotukseni. Odotan mielenkiinnolla mitä he vastaavat, tällä välin voitte itse laittaa OP:lle viestiä ja ehdottaa tätä tai jotain muuta ratkaisua.

Kommentit ja mielipiteet ovat tervetulleita!

Muokkaus: OP:n vastaus lisätty alle.

OP vastasi seuraavasti:
Maksun vahvistaminen avainluvulla ei kuluta listaa, vaan kierrättää aiempia avainlukuja.
Tällä hetkellä useamman maksun hyväksyminen kerralla ei ole mahdollista.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

5 kommenttia

 1. Tuo ehdottomasi uudistus on ollut jo pitkään käytössä ainakin paikallisosuuspankilla. Itseasiassa niin kauna ainakin kun olen heidän nettipankkinsa asiakas ollut (vuodesta 2002). Mielestäni se on ihan toimiva vaihtoehto. Ennenhän op:lla ei tarvinnut vahvista laskua ollenkaan, vaan riitti kun oli kirjautumisen jälkeen avainluvun kirjoittanut.

  Minua itseäni häiritsee vielä enemmän se, ettei tilin saldoa näe ilman avainluvun kirjoittamista. Käytän kuitenkin nettipankkia myös tilin saldon tarkistamiseen, niin en ymmärrä miksei se voi olla niin kuin ennen, että saldon näki heti kirjauduttuaan, mutta jos halusi jotakin rahoillaan tehdä piti se varmistaa avainluvulla.

  1. Saman uudistuksen tai no päivityksen oikeastaan voisivat tehdä OP.lle. Toivottavasti tämä on suunnitelmissa. Odottelen sitä vastausta mielenkiinnolla.

   Tuo ei itseäni sinäsä häiritse, ihan hyvä vain ettei pääse ilman avainlukua minun etusivua katsomaan. Näkyypä siellä firman tilikin ja muut infot.

 2. Joskus kun olin Nordean asiakas, se toimi juuri noin. Vaikuttaa tämä uusin op:n veto hieman pseudouudistukselta, vähän niin kuin vesipullokiellot lentokoneissa.

  1. Vesipullokieltokin taitaa loppua siihen että pääset turvatarkastuksen läpi. Helsinki-Vantaalla sain sen limsapullon ostettua sen jälkeen.
   Tämä uudistus tehtiin joko tuota ominaisuutta silmällä pitäen tai sitten haluttiin tuoda omaa päivitysalttiutta esille tietoturvan nimessä. Toivotaan, että tulee tuo ominaisuus.

 3. Osuuspankki vastasi ja lisäsin sen vastauksen tuohon. Eli avainlukuja ei kulu enempää vaan vanhoja kierrätetään uudestaan.

  He myös välittivät viestini eteenpäin heidän verkkopankin kehitystiimille. Olen tyytyväinen tähän, mutta haluaisin hieman vahvistusta onko tulossa vai ei… Sitä tuskin koskaan saa…

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *