Pientä palvelinta pohtimassa

Olen jo pitkään halunnut hankkia pienen palvelimen itselleni, jossa olisi tarkoitus pyöritellä pientä varmuuskopiointia, omia webbiprojekteja sekä muuta mukavaa.

Tällä hetkellä olen pohtimassa seuraavanlaista kokoonpanoa:

 • Emolevyn, prosessorin ja näytönohjaimen virkaa ajaisi AsRockin E350M1/USB3, koska siinä on aika hyvä paketti yhdessä. Myöhemmin jos tulee tarve niin voi uusia emolevyä ja hankkia siihen parempaa prosessoria yms. Tehojakin tuntuisi tarpeisiini olevan tuossa.
 • Koteloksi olen pohtinut Fractal Design Array R2 mini-itx koppaa sillä siihen olisi mahdollista lisätä kiintolevyjä ja olipa se oikeastaan ainut fiksunnäköinen koppa jossa tuli powerikin mukana.
 • Muistia olen päättänyt hankkia kerralla sen 8 gigatavua niin ei tule siitäkään puutetta ihan heti
 • Aluksi kiintolevyksi otan yhden tai kaksi kahden teratavun kiintolevyn ja pistän ne RAIDiin jos otan useamman kuin yhden.

Hintaa tälle kokoonpanolle tulisi 400-500 euroa riippuen kovalevyjen määrästä. Mikäli kokoonpanon tilaisi Saksasta niin hintaa tulisi 100 euroa vähemmän. Siihen vielä postikulut päälle.

Tämä ”kotipalvelin” tulisi palvelemaan minua webbiprojektien sijoituspaikkana, samaten sinne menisi koko talouden varmuuskopiot sekä tulisipa sitä varmaan koitettua televisioonkin laittaa.

Ideoita ja vinkkejä saa laittaa kommentteihin!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

7 kommenttia

 1. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/48786/dfjbx/HP-ProLiant-MicroServer-1P-Turion-II-Neo-N40L-4-GB, tässä on yks varteen otettava vaihtoehto. Edullinen kotipalvelin, kuluttaa hyvin vähän sähköä ja on hiljainen. Noita vinkkejä vielä, meillä kodin tiedostot on keskitetysti palvelimella, saatavilla siis useammalla koneella ja muilla laitteilla, valokuvat, musiikki, videot ja asiakirjat. Lisäksi kotona on useampi XBMC laite ja XBMC:n kirjastot on kaikkiin laitteisiin synkattu MySQL:n kautta. OpenVPN:llä saa yhteyden mistä vaan ja nykypäivän kannettaviin laiteisiinkin saa openvpn clientin. Tällaisia ratkaisuja on ainakin itselläni.

  1. Tuo ratkaisu olisi valmispaketti :D Itse tahdon ehkä tälläkin kertaa kasailla koneen omin kätösin.

   Tarkotuksena olis pistää myös etäohjausta ja muuta mukavaa jotku onnistuu juurikin VPN:n yli ja Linuxin päälle kun aletaan tekemään niin SSH ja muut mukavat. Owncloud pitänee asennella myös, jotta saan Dropboximaisen synkkauksen toimintaan :D

   1. itse käytän tota openvpn:ää koska sille tosiaan pääsee ihan missä vaan, siinä on webclien ja käyttää porttia 443 joten ei tule missään portti ongelmaa ongelmia :)

 2. Tilasin keskusyksikön Saksasta. Se oli joko tehtaalla tai toimituksessa vaurioitunut, joten jouduin palauttamaan laitteen takaisin ja maksamaan toimituskulut. Siltikin koneessa oli ja on jotain häikkää. Jos tilaat tavaraa Saksasta ja sen toimittajana on DHL, varaudu siihen, että paketti on ruhjottu ja paketin sisältä löytyy vain ikäviä ylläreitä. :-/

  1. DHL on kyllä omat paketit tuonut ehjänä, mutta ainut huono puoli ollut kotiinkuljetuksessa se että he eivät soita. Viimeksi DHL:n paketti tuli Suomeen ja Suomessa sen kuljetuksen hoiti posti mikä oli sitten ihan hyvä juttu.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *