Puhelinkisan voitti…

Nokia Lumia 900!

Siis täh! Eihän tämä ollut edes kisassa mukana, miten se voi voittaa!??!

Kuinkahan moni tätä seuranneista ajattelee noin? Itse ainakin, jos olisin ulkopuolelta seuraamassa tätä ”kisaa”. Selitän siis teille miksi en vielä hankkinut mitään kisassa olleista älypuhelimista.

Lyhyesti syynä oli hinta. Nokia Lumia 900 hinta tipahti sadalla eurolla viime viikon perjantaina. Pohdiskelin siis perjantaina sitä, että miten tässä nyt tulee toimia ja kannattaako lähteä ns. vanhaa mallia hankkimaan joka ei todennäköisesti edes saa WP8 päivitystä vaan WP7.8 päivityksen.

Android ja iOS on itselle suhteellisen tuttuja käyttöjärjestelmiä joten tämän takia Windows Phone käyttöjärjestelmä kiinnostaa aika paljon. Lumia 920 hinta tulee olemaan alle 700 euroa joten jos WP käyttis ei olekaan mieleinen niin tuon kanssa on elettävä kaksi vuotta vähintään – sen verran arvokas laite on kyseessä. Lumia 900 hinta tippui siihen 350 euron luokkaan, joten jos WP käyttis ei miellytäkään niin pitää vain vuosi ”kärvistellä” tuon kanssa.

Loppujen lopuksi kisan siis ratkaisi raha ja se etten tiedä millainen Windows Phone käyttis on pitkäaikaisessa käytössä. Katsotaan sitten vuoden päästä miltä puhelinmarkkinat näyttävät!

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

6 kommenttia

 1. Itse olen kuullut näistä WP:stä. Niissä on näitä Microsoftin älyttömiä ominaisuuksia kuten tämä: http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/vianmaaritys/?action=singleFAQ&caseid=FA137005_fi_FI
  Myös tiedostojen siirtäminen on todella erikoista. Itse olen ainakin tottunut siihen että puhelimesta saa massamuistilaitteen kun liittää sen koneeseen jotta voi siirtää tiedostoja. Mutta WP:ssä tämä ei ole mahdollista, vaan on asennettava Zune jonka kautta tiedostoja siirretään, paitsi Office tiedostoja jotka pitää siirtää puhelimeen SkyDriven kautta. Omasta mielestä nämä ”ominaisuudet” ovat järjettömiä.

  1. Lueskelin tuosta tiedostojen siirrosta. Itse käytän muutenkin dropboxia ja boxia (dropboxia ei saa wp:lle… mut on kuulemma 3. osapuolen tekemiä appseja – mutta ei dropboxin omaa).

   Android maailmassa saa puhelimesta massamuistin kun tökkää koneeseen. iPhonen kanssa tottunut jo siihen että iTunesilla pitää säätää ja vängätä sen kanssa joten ohjelma vain vaihtuu WP luurin kanssa. Saas nähdä miten Zune toimii verrattuna iTunesiin.

   1. Joo arvelinkin että sulle tuosta ei ole ongelmaa, iteselle se on juuri vierasta kun on tottunut siihen että saa sen massamuistilaiteeksi.

   2. Uskon kyllä, jos ei ole tottunut tommoseen venkuiluun niin voi olla ongelma :)
    Ainut kysymysmerkki on tässä vaiheessa yhteystietojen siirto :P Se voi olla vänkä operaatio :D

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *