Raspberry Pi mediakoneena

Sain aikaisemmin postissa Raspberry Pi tietokoneen ja siihen sen muistikortinkin. Raspberry Pi päätyi televisioon kiinni lähinnä sen takia, koska siinä on HDMI-liitäntä suoraan ja siitä se ajatus sitten lähti.

Asentelin muistikortilla Raspbmc nimisen XBMC distribuution ja se luonnistui ilman mitään ongelmia. Tietty hieman hidashan tuo on verrattuna muihin koneisiin, mutta Raspberry Pi:n tehoja kun katsoo niin Raspbmc toimii todella hyvin.

Itselläni on Lacien Networks Space 2 verkkokiintolevyllä elokuvia ja musiikkia niin kokeilin sieltä toistella erilaatuisia leffoja. 1080p mkv muotoinen elokuva ei pyörinyt ilman nikottelua, se pyöri yllättävän hyvin mutta välistä se takkusi hetkeksi. Pelkästään USB-portin kautta voisi parantua tuon toisto, mutta sitä en ole vielä kokeillut. 720p mkv muotoinen elokuva pyöri taas loistavasti ilman mitään nikotteluja, samaten normaalit avi muotoiset sarjat ja tiedostot.

Sainpa tuohon myös toimimaan Spotifynkin joten tuo toimii todellisena medialaitteena tällä hetkellä. Olen katsellut jokusen leffan ja sarjan tuon kautta ja voin sanoa sen toimivan loistavasti.

Mainittakoon vielä yksi loistava ominaisuus tuosta Raspbmc + Raspberry Pi kombosta. Nimittäin iPhonelle (ja mielestäni Androidillekkin) on appseja joilla voit hallita XBMC tietokonetta. Suosittelen käyttämään virallista XBMC appsia (Official XBMC Remote – joethefox).

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

11 kommenttia

 1. iPad:lle suosittelen: XBMC Constellation appsia. Monipuolinen sovellus, jolla pääsee käsiksi laajasti kirjastoonsa.Toimii erinomaisesti yhteen ainakin AppleTV + XBMC:n kanssa :)

  1. Toi virallinen XBMC appi tekee asiasa kyllä aivan pätevästi. Pitää varmaan tuotakin koittaa jossain vaiheessa.
   Itsellä kun ei ole niinkään kirjastoa asetettu, sillä ensi tutkimisen jälkeen se pitäisi olla tuolla muistikortilla, joten en sitä alkanut pistämään sillä 8Gt ei niinkään hillitön tila ole. Pitää tutustua saisiko tuon kirjaston laitettua tuolle Lacien kovolle, toki voisi pultata ulkosen kiinni tuohon Raspberryynkin.

   1. Onks se sun Lacie NAS-levy? XBMC pääsee näppärästi kiinni samba-jakoihin, jolloin voit pitää mediakirjastosi siellä :)

 2. Vieläkö toimii Spotify? Jos toimii, ohjeita otetaan avosylin vastaan :-) RC4 Raspbmc käytössä ja Spotify ei tunnu toimivan millään. Spotimc:tä ja SpotyXBMC2:sta kokeilleena.

  1. Hyvä kysymys, mutta vastausta en voi antaa tällä hetkellä. Olen nimittäin kreikassa lomalla ja palaan Suomeen 26 päivä sunnuntaina joten testaaminen on täältä käsin vaikeaa :D

  1. WP kaikessa viisaudessaan merkkasi tuon spämmiksi, olen pahoillani! :D

   Ui saakeli, bookmark bookmark bookmark :)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *