#SomeKirppis

Näin sitä vapaa-aikaa käytetään taas vaihteeksi, uuden projektin nimissä. Uusi projekti löytyy osoitteesta SomeKirppis.net ja tämä syntyi osittain vahingossa sillä lähdin ihmettelemään Twitterin rajapintaa ja tämmöinen sivusto siitä syntyi.

Sivuston ideana on kaivella Twitteristä joka viides minuutti twiittejä eri hashtageilla. SomeKirppiksen sivuilla onkin listattu hashtagit mitkä näkyy milläkin sivulla. Tweettien data menee kantaan ja sitä kautta ne näytetään kävijöille. Tuolla on tällä hetkellä muutama toiminnallisuus jolla kävijät voi ilmoitella turhia twiittejä pois. Itsekin seurailen tuota hieman ja katson onko joku twiitti sellainen joka ei tuonne kuulu.

Taustalla on simppeli hallinta, jossa voin hallita twiittejä ja piilottaa niitä näkymästä mikäli ne ei liity millään tavalla ideaan. Niin siis ideahan on se, että tältä sivulta löytyisi kootusti kirpputorin henkeen olevat ilmoitukset kuten osto-, myynti- ja vaihtoilmoitukset.

Kehittelen sivustoa kun joudan ja kehtaan. Suhteellisen simppeli proju kuitenkin kyseessä ja ihan hauska harjoitus Twitterin rajapinnasta.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

2 kommenttia

  1. Njoo, tuohan voisi ollakin oikein hyödyllinen sivusto jos se vain saisi riittävästi huomiota niiltä henkilöiltä, joille tuo palvelu on suunnattu. Oletko harkinnut AdWordsissä mainostamista? Kokeilin sitä joskus viime kesänä kun avasin osoitteeseen http://nettikirppis.info/ tuollaisen ilmoituspalstan ja sain sitä kautta jonkin verran uusia kävijöitä… Tosin se rahasumma, jonka laitoin sivuston mainostamiseen ei ole vieläkään maksanut itseään takaisin mainostuloina tai muuten. :-/

    1. Itse en ole omaa rahaa pistänyt Adsenseen, näkyy silloin tällöin tulevan noita koodeja joita olenkin saanut käytettyä. Nytkin oli 90 euroa siellä ja osan pistin käyttöön ja osaa säästelen vielä.

      Eihän nuo oikein maksa tuossa takaisin kun ei ole mainoksia ;) Jos sopeva diili tulee niin sit pistän mainosta mut koska Adsensestä olen bannissa niin en pistele mainoksia kuin erillisen diilin kautta noihin oma koodaamiin saitteihin kuten tämä #SomeKirppis ja sitten tuo Tapaaminen.net.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *