Spam, spam, spam and more spam

Vaikka otsikossa onkin spam mainittu jopa neljä kertaa niin puhe ei ole ruoasta vaan ihan roskapostista.

Spämmihän on suhteellisen tuttua ja rasittavaa, mutta onneksi WordPressiin on Akismet, joka bloggii spämmin hyvin. Tosin nyt on silloin tällöin rekisteröitynyt uusi käyttäjä ja uskon, että ne ovat spämmereitä olleet. Miksi? Ensinnäkin nimimerkki ollut jotain aivan ihmeellistä ja emailin loppuosa ollut epäilyttävä ja ilmoitettu kotisivu ollut spämmi sivu. Joten no… aika selvä.

Jos jollain on hyviä vinkkejä spämmin estoon tai muutenkin mielenkiintoisia pluggareita WordPressiin, niin heittäkääs kommentilla.

Tämmöinen lyhyt heitto tähän aamuun, pyrin blogailemaan hiukka enemmän ajan salliessa.

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

8 kommenttia

 1. No akismet on itelläni yli tuhat spämmiä ottanut kiinni. Ohi on mennyt vain joku 5-8 spämmiä. Vääriä spämmejä ei ole tullut kertaakaan.

 2. Mä taas poistin kerran Akismetin vahingossa (:D) ja blogi ollut pystyssä kohta 2 kuukautta, spämmejä tullut 8. Aika hyvin on myös hakukoneoptimoitu, ihme ettei ole botit kummemmin häirinneet. Jos/kun se jossain vaiheessa alkaa, niin pitää varmaan sitten suojausta nostaa jollain lisäosalla.

  1. Akismet toimii kyllä hyvin, ei siinä mitään. Ja muutenkin neppasen ilmoituksen aina kun uusi kommentti on tullut sivustolle (kommentti joka ei ole spämmiä). Ja puhelimen kautta voin hallita myös kommentointia ja muuta kivaa.

   Ja olen myöskin alkanut blokkaamaan ip-osotteita ihan kylmästi. Varsinkin jos sieltä tulee useampi spämmi.

  1. Kyseinen kommentti meni hyväksyttäväksi (ei siis spämmi puolelle) ja tämä siksi, koska uudet (ensikertalaiset) kommentoijat joutuvat odottamaan, että minä hyväksyn heidän kommentin.

   Tämän kommentin hyväksyin, koska halusin ja koska tämä ei sinänsä ollut spämmi vain testi. Mutta epäilen, että Akismet on fiksumpi sillä tuo nyt ei sinänsä täytä spämmin merkkejä sisältämällä zxxzxzx yms kirjaimia, vaan spämmissä on yleensä linkkejä ja muuta shittiä.

 3. Hei,

  Tiedustelit lisäosia. Akismet toimii hyvin, kerroit kuitenkin, että kärsit roskarekisteröinneistä. Lataa siinä tapauksessa http://wordpress.org/extend/plugins/sabre/, jolla estät kaikki roskarekisteröinnit. Mediablogissani Akismet toimii hyvin, se on muutenkin paljon luettu blogi, päivässä saattaa olla jopa 1 000 uniikkia Counterizen mukaan -> Akismet on suojannut sivustoasi jo 17,997 roskaviestiltä, ja juuri nyt 223 kommenttia roskaviestijonossa.

  Eipä mulla kai muuta. Hyvää kesää!

  1. Akismet toimii, ei siinä mitään. Ja nekin jotka erehtyy spämmimään ja samasta ip:stä vielä niin ne menee manuaalisesti .htaccessiin ja estoihin sitä kautta.

   Sabrea voisi jossain välissä koittaa kunhan jaksan alkaa säätämään sivuja.

   Ja hyvää kesää sinnekkin!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *