Talveton perjantai

Eihän se talvi sieltä tule, sinällään ei haittaa yhtään, koska tämmönen keli on ihan jees – ei tartte autoa puhdistella lumesta, ei tartte olla kylmissään, ei lumitöitä ja ei tartte miettiä missä vaiheessa liukastut. Tietysti olisi kiva jos näyttäisi talviselle ja näin, mutta eiköhän se tule kanssa ajankohtaiseksi vielä jossain vaiheessa.

Olen pohdiskellut tässä jos alottaisi Arduinon kanssa pelleilemisen taas ja lähtisi vielä tekemään jotain minun alaa lähellä olevaa. Omistan nimittäin Arduinon EthernetShieldin ja kasan tarvikkeita – tuosta voisi syntyä jotain jännää vaihteeksi. Pohdiskelen tässä nimittäin simppeliä webbiserveriä jotenkin rfidillä boostattuna :D (kuinka monella meni ohi?). Ihan tarkkaa suunnitelmaa ei vielä ole, mutta katsotaan mitä keksitään matkan varrella. Kun aloitan tuon rakentelun niin tänne tulee tietysti kuvaa, videota ja tekstiä tuosta. Pitääpä alkaa sunnittelemaan tuota tarkemmin! Vinkit ja ideat voitte jättää tähän blogiin :)

Eilen avautui myös joulukalenterini ensimmäinen luukku! Olen itse hieman ylpeä tämän vuotisesta joulukalenteristani, sillä nyt siinä on videota, kuvaa, tekstiä ja ehkä muuta mukavaa ;) Ottaen huomioon, että tämä julkaistuun juuri niin liikennettä on ollut ihan kivasti minun makuun :) Suositumpihan se voisi vielä olla! Eli seuraavaa linkkiä saa levittää täysin vapaasti eteenpäin: http://joulu.kalenteri.me

Huomasitte varmaan tuon kalenteri.me domainin? No sille on minulla tulevaisuudessakin pientä käyttöä ;) Jokunen hieno idea on mielessä ja yllättäen se liittyy kalentereihin! Kuka olisikaan arvannut? Tähänkin saa heitellä ideoita, itselläni on jokunen jo työn alla.

Sitten tämä sivusto… minun oma ikuisuusprojekti ja joka on ollut jo yli kuusi vuotta toiminnassa! Hienoa minä! Nyt olisi taas aika pohtia uutta ulkoasua, onhan tämä nykyinen jo ollut aika kauan. Olen pohtinut jo jonkin aikaa mimmosen tekisin ja vielä en ole riviäkään kirjoittanut saati kuvaakaan piirtänyt. Jokunen ideakin on vielä tähän liittyen ja siitä tulisi hieman erilaista MarkoKaartinen.nettiä kuin ennen.

Vielä tähän loppuun, aina voi ehdottaa sisältöä tänne blogiin sekä aina voi kysyä onnistuuko jokin artikkeli :)

Edit: Jotenkin feilasin ja pistin menemään sivuksi tämän… huomasin erheeni ja korjasin :)

Kirjoittanut Marko Kaartinen

Nörtti Kuopiosta. Puuhastelee verkkosivujen kanssa työkseen ja vapaa-ajallaan.

7 kommenttia

 1. Arduinojuttuja ehdottomasti lisää :)

  Ajattelin tuossa itsekin hommailla tuon Ethernet Shieldin ja rakennella sillä jotain kivaa. NFC myös kiinnostaisi, eiköhän tule juttua blogiin, jos alan jotain väsäämään :)

  1. Pitää melkein alkaa säätelemään jotain :P
   Arduino tuppaa minusta lämpiämään sen Ethernet Shieldin kanssa ja pohdiskelin, että pitäisi pistää joku perus kotelotuuletin siihe viereen :D

 2. Arduino on siis joku ohjelmoitava mikropiiri? Olen joskus törmännyt tuohon sanaan, mutta vielä en ole sen syvällisemmin jaksanut tutustua. Pystyisikö Arduino-piirin kiinnittämään johonkin itse tehtyyn robottiin?

  1. OP:han on tehnyt kameradollyn jota ohjaa Arduino (linkki).
   Ja käsittääkseni Arduinoa on käytetty myös robotinkin älynä? Tohon on saatavilla ties mitä ja aika hyvin löytyy valmiita koodinpätkiä netistä.

   Aloittelijalle aivan loistava alusta :)

 3. Kirjoita juttu yrityksesi toiminnasta, tuotteista, tuotekehityksestä ja toimintafilosofiasta. Tulevaisuuden visioita? Voima-alueita ja muuta. Mikä yrityksen pyörittämisessä on vaikeinta? Minkälaista apua kenties tarvitsisit kehittämiseen ym.?

  1. Mmm.. tämä voisi olla joo – ehkä kuuluisi firman blogin puolelle enemmänkin. Pitää katsella tuommoista kunhan kiireet hellittää firman puolella. Nehän ei tietty saisi hellittää koskaan ;) Positiivinen ongelma jos töitä on enemmän kun kerkee tehdä.
   Pitää pohdiskella :) Kiitos ideoista!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *